Ju mund ta bëni, nëse besoni se mundeni

Life style

Ju mund ta bëni, nëse besoni se mundeni

Më: 30 dhjetor 2020 Në ora: 12:50
Ilustrim

Imagjinata është një punishte e mendjes njerëzore ku idetë e vjetra dhe faktet e reja mund të riorganizohen dhe të formojnë kombinime të reja e të vihen në përdorime të tjera. Imagjinata mund të përkufizohet si:

“Imagjinatë janë veprimet e intelekteve konstruktive, të sistemuara në materialet e diturisë ose në sistemin e të menduarit original racional. Ajo është vullneti konstruktiv dhe krijues I një individi, që përgatitin poetikën artistike, filozofiken, shkencoren dhe imagjinatën etike.”

Imagjinaata është fuqia pikturuese e mendjes; formimi i imazheve mendore, pamjet apo apraqitja e objekteve ose ideve në mendje, vecanërisht objektet e perceptimit të shqisave dhe të arsyetimit matematikor, por gjithashtu edhe riprodhimi dhe kombinimi, shpesh me më shumë ose më pak  modifikime irracionale apo jonormale nga imazhet ose idetë e kujtesës ose faktet e kujtuara nga përvoja.

Imagjinatë është quajtur fuqia kreative e shpirtit, por kjo është abstrakte dhe ka kuptim më të thellë.

Ju duhet të dini se vetëbesimi, iniciativa dhe lidershipi duhet të krijohen në imagjinatën tuja, para se të bëhen realitet, prandaj në punishten e imagjiantës suaj ju duhet të futni parimin e vetë-shugjerimit për të vepruar për kujtimin e këtyre cilësive të domosdoshme.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat