Largo këto justifikime tani!

Life style

Largo këto justifikime tani!

Më: 18 janar 2021 Në ora: 23:59
Ilustrim

Gjithkush është fajtor për një shkallë vetë-mashtrimi – disa më shumë se të tjerët.

Pse?

Sepse ne jemi njerëz!

Për fat të mirë për ne, është e mundur të mposhtim çdo sjellje që saboton përparimin tonë. Por hapi i parë për zgjidhjen e ndonjë problemi është pranimi se ekziston një.

Dhe një problem i madh që kemi është gënjeshtra për veten tonë.

Të gënjyer për sjelljet, mendimet dhe veprimet tona – dhe nuk bëjmë absolutisht asgjë në këtë proces.

Shikoni se cilat janë këto justifikime negative që duhet t’i largoni që tani:

1. “Nuk kam kohë të mjaftueshme.”

Kur bëhet fjalë për vetë-sabotim, zvarritja është mbret. Pse? Sepse zvarritja është hendeku midis qëllimit dhe veprimit, dhe është në këtë hendek që vepron vetë.

Ne shtyjmë punët për një arsye, dhe një arsye vetëm: ne mendojmë shumë larg përpara. Hulumtimet tregojnë se krijimi i një pragu të ulët për angazhimin e detyrës nxit motivimin. Vetëm filloni punën. Së shpejti do të kuptoni se gjërat nuk janë aspak të këqija.

“Nuk mund të jetoj pa (X).“

Plotësoni ‘x’.

Përveç nëse x është dashuria, oksigjeni, uji ose ushqimi, deklarata nuk është e vërtetë. Ne mund të jetojmë pa gjëra. Në fakt, ekziston një term për këtë lloj vetë-mohimi; quhet elasticitet.

Truri ynë është një organ i mrekullueshëm, magjik dhe i zgjuar. Është gjithashtu një mbretëreshë drame. Ne do të angazhohemi në vetë-mashtrim pa e kuptuar atë. Ne do të dalim me justifikime pa e ditur atë. Ne do të na “duhet” diçka pa pasur nevojë për të.

“Është shumë e vështirë”;

Një tjetër nga truqet e trurit tuaj është përpjekja që të besoni se jeni të paaftë.

Është e rëndësishme të kuptojmë se ndodhin gabime (ne jemi njerëz, mos harroni ?!). Gabimet tuaja në gjykim nuk janë asgjë më shumë se distancat. Ju përfundimisht do të arrini qëllimin tuaj … nëse nuk heq dorë!

4.“ Do të dukem budalla”

Një nga frikat më të mëdha që kemi shumë prej nesh është frika e refuzimit..

Shikoni disa nga njerëzit më të respektuar gjatë gjithë historisë. Shumica e këtyre individëve u kritikuan ashpër dhe talleshin për asgjë më shumë se të qenit vetë.

Nëse nuk jeni një njeri i famshëm, shumica e njerëzve janë të mbushur shumë në botën e tyre të brendshme për t’ju kushtuar shumë vëmendje. E vërteta është se mendja jonë na mashtron duke menduar se ne po kritikohen kur, në të vërtetë, askush nuk kujdeset!

“Unë nuk jam i fortë.”

Cila është forca e brendshme? Forca e brendshme, është “vullnet, vetëdisiplinë, këmbëngulje, aftësi për t’u përqendruar dhe pjesë e mendjes”.

Buda dikur tha: “Mendja është gjithçka; atë që mendojmë, bëhemi. “Nëse ne mendojmë për paqen, harmoninë, pranimin dhe vetë-disiplinën e butë, ne do t’i mishërojmë ato gjëra. Konsideroni studimin e një forme të meditimit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat