Këto janë disa arsye pse ju ndodh sulmi i panikut

Life style

Këto janë disa arsye pse ju ndodh sulmi i panikut

Më: 23 janar 2021 Në ora: 18:04
Foto ilustrim

Studiuesit nuk janë të sigurt se çfarë shkakton sulme paniku, por ata e dinë se disa gjëra mund të rrisin rrezikun. Është e rëndësishme të kuptoni faktorët e rrezikut për sulmet e panikut të përgjithshëm për të adresuar më mirë dhe ndoshta edhe parandaluar ataket gjatë natës. Këto janë disa nga shkaktarët e mundshëm për të gjitha llojet e sulmeve të panikut:

Stresi: Edhe nëse nuk keni përjetuar një ngjarje të rëndësishme të jetës që ju ka shkaktuar një sasi të madhe stresi dhe ankthi, mund të jeni nën presionin e stresit kumulativ që ndërtohet me kalimin e kohës.

Gjenetike: Nëse keni një anëtar të familjes që ka një histori sulmesh paniku ose çrregullimi paniku, mund të keni më shumë të ngjarë të keni edhe ato.

Kushtet themelore: Kushte të tilla si çrregullimi i ankthit shoqëror dhe ankthi i përgjithësuar gjithashtu mund të shkaktojnë sulme paniku.

Zmadhimi: Zmadhimi është kur ju e ktheni një ndodhi në diçka më serioze sesa ajo që është, e cila mund t’ju bëjë të besoni se një ngjarje jetësore është “fundi i botës”, ose diçka që ju “nuk do të mbijetoni”.

Katastrofizimi: Kjo është e ngjashme me zmadhimin. Nëse katastrofizoni një situatë, mund ta bindni veten se një situatë ose ngjarje do të sjellë një rezultat shumë të vështirë.

Frika nga pësimi i një sulmi paniku: Kjo në fakt mund të rrisë gjasat e përjetimit të një sulmi paniku.

Mbianalizimi: Nëse jeni duke menduar më tepër se sa duhet për një situatë, ajo gjithashtu mund të jetë problematike dhe të shkaktojë një sulm paniku. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ju çon të parashikoni një ngjarje negative në të ardhmen ose të besoni se të tjerët ju shohin në një dritë negative.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat