Një metodë e thjeshtë për ndërtimin e besimit

Life style

Një metodë e thjeshtë për ndërtimin e besimit

Më: 26 shkurt 2021 Në ora: 12:50
Ilustrim

Çdo ditë, përpiqemi të bëjmë diçka. Ndonjëherë, është diçka e re. Dhe kjo mund të jetë e frikshme. Dhe, ndonjëherë kemi kaluar shumë nëpër situata të ngjashme, por nuk kemi marrë mësimin e duhur.

Në të dyja rastet, ndonjëherë … thjeshtë nuk ndihemi shumë të sigurt. Për çfarëdo arsye, energjia, motivimi ose inercia e përgjithshme thjeshtë nuk është atje për të na zhvendosur në veprimet e duhura.

Shpesh, e gjitha që na duhet është besimi në vete.

Mos harroni asnjëherë, mosveprimi shkakton dyshim dhe frikë. Veprimi nxitë besimin dhe guximin. Nëse doni ta pushtoni frikën, mos rri në shtëpi duke menduar për të.

Besimi mund të jetë pak i paqëndrueshëm sepse lidhet drejtpërdrejt me nivelin tonë të motivimit. Kjo është diçka që shumica e njerëzve nuk e kuptojnë. Ata e dinë se besimi është më statik dhe se motivimi luhatet, por jo se si faktorët e ndryshëm, duke përfshirë motivimin, ndikojnë në besimin tonë.

Por, si të gjeneroni besimin e nevojshëm për të bërë ndonjë gjë?

Paramendoni se për të kryer një detyrë ju nevojitet një sasi e caktuar energjie. Ashtu si një makinë që ka nevojë për benzinë ​​ose një llambë që ka nevojë për energji elektrike, keni nevojë për energji për të kryer detyrat tuaja.  Kur ne shikojmë në këtë mënyrë, ekuacioni i tërë bëhet mënyrë më e thjeshtë.

Dhe, për këtë qëllim, përdorni një teknikë shumë të thjeshtë për të gjeneruar energjinë e nevojshme, dhe besimin, për të ndërmarrë veprime. Dhe kjo përfshin çdo gjë nga zgjimi herët dhe biseda me dikë për të larguar frikën, mbi angazhimin tuaj rreth një pune apo projekti të ri.

Hapat janë shumë të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë, megjithatë, mos u lëreni të mashtroheni,  është shumë efektive që t’ju lejojë të krijoni besimin e nevojshëm për të ndërmarrë veprime për çdo gjë që dëshironi të bëni, sado të mëdha.

Si fillim zgjidh diçka të vogël: Kjo mund të jetë duke bërë një telefonatë, duke renditur diçka poshtë, nënshkrimin e një shërbimi, duke bërë disa kërkime ose duke ngarë diku në makinën tuaj. Me të vërtetë çdo detyrë e vogël është sfidë reale për ju, vetëm sigurohuni që është diçka që ju duhet të bëni. Ajo mund të jetë tërësisht e palidhur me detyrën kryesore që dëshironi të merreni, kjo nuk ka rëndësi. Ju do të shihni pse në një moment.

Pastaj zgjidh një gjë tjetër detyrë .  Ju do të vëreni diçka interesante sapo të keni përfunduar detyrën tuaj të parë: ju jeni të motivuar për të marrë më shumë veprim. Kjo është zemra e kësaj teknike të thjeshtë. Kur ngrihemi dhe veprojmë, edhe nëse nuk lidhet plotësisht me objektivin tonë kryesor, ne fillojmë të gjenerojmë atë energji për të cilën kemi nevojë.  Dhe kjo na bën të gatshëm të ndërmarrim më shumë veprime.

Është koha të filloni të përcillni përparimin tuaj: Tani që jeni duke bërë përparim të vërtetë, është e rëndësishme që të filloni të përcillni progresin tuaj. Kjo nuk është vetëm e rëndësishme për të përmbushur qëllimet tuaja në kuptimin e përgjithshëm, duke ndjekur progresin tuaj, ju jeni në gjendje të shihni qartë se jeni duke bërë gjërat të ndodhin dhe disa gjëra na ndihmojnë të zhvillojmë më shumë besim se kjo. Kjo mund të jetë një listë e thjeshtë në fillim, për aq kohë sa ju jeni duke ndjekur gjërat disi,të festoni suksesin tuaj

Festoni sukseset tuaja: Një hap tjetër i rëndësishëm në procesin e zhvillimit të besimit, i ngjashëm me hapin e fundit, është që ju të kujtoni arritjet tuaja (sado të vogla) dhe vazhdimisht t’ia kujtoni  vetës atë që keni arritur.

Është një teknikë jashtëzakonisht e thjeshtë, por nëse e përdorni, mund të zhvilloni një besim të madh në veten tuaj – sigurinë që mund të merrni me vete dhe të përdorni për të kryer çdo gjë që dëshironi në jetë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat