Thënie jete nga njerëz të famshëm që do të ndryshojnë jetën tuaj!

Life style

Thënie jete nga njerëz të famshëm që do të ndryshojnë jetën tuaj!

Më: 3 mars 2021 Në ora: 09:14
Ilustrim

Ka një arsye të fortë që i bën njerëzit të mbajnë thënie  motivuese dhe pozitive në tavolinën e zyrës së tyre ose në shtëpitë e tyre. Të gjithë ne kemi nevojë për një shtytje të vogël në momente të  caktuara kur s’kemi motiv.

Është e vërtetë, jeta mund të bëhet e lodhshme dhe e vështirë, kështu që çdo fjalë e mençur ose frymëzuese sigurisht që është të jep shpresë.Kur bëhet fjalë për mendimet e jetës, ka pasur shumë njerëz të famshëm gjatë gjithë historisë që na kanë dhënë përvojat e tyre përmes thënieve motivuese dhe kanë ndryshuar qasjen e shumë njerëzve ndaj jetës.

Mendimi pozitiv nuk është gjithmonë i lehtë, prandaj leximi i mendimeve të jetës nga njerëz të famshëm mund të sjellë fokusin tuaj në të gjithë të mirën në jetën tuaj. Sigurisht, ne të gjithë kemi ditë të këqija ndonjëherë, por një citim i thjeshtë mund të ndihmojë që gjërat të kthehen kur gjithçka duket e errët dhe depresive.

Këtu janë 20 thënie motivuese nga personalitete të njohura në Botë.

“E gjithë jeta është një eksperiment. Sa më shumë eksperimente të bëni, aq më mire”

– Ralph Waldo Emerson

“Ja për ata që janë të çmendur, për mosbesimtarët, për rebelët, për keqbërësit, për kunjat e rrumbullakëta në vrimat e sheshit … ata që i shohin gjërat ndryshe – nuk i pëlqejnë rregullat … Ju mund t’i citoni ata, mos u pajtoni me ta, faji i tyre, por e vetmja gjë që nuk mund të bëni është t’i shpërfillni, sepse ata ndryshojnë gjërat … Ata e shtyjnë racën njerëzore përpara, dhe ndërsa disa mund t’i shohin ata si të çmendur, shohim gjeni … ”

– Steve Jobs

“Mos lejoni që njerëzit që bëjnë kaq pak për ju të kontrollojnë aq shumë nga mendja, ndjenjat dhe emocionet tuaja.”

– Will Smith

“Bëhu kush je dhe thuaj atë që ndien, sepse ata që mendja nuk kanë rëndësi dhe ata që kanë rëndësi nuk kanë mend”.

– Dr Seuss

“Në fund, nuk janë vitet në jetën tënde. Është jeta në vitet e tua.”

– Abraham Lincoln

“Sekreti i ndryshimit është që të përqendroheni të gjithë energjinë tuaj, jo në luftën kundër të vjetërve, por në ndërtimin e të riut.”

– Sokrati

“Mendja e madhe diskuton idetë; mendjet mesatare diskutojnë ngjarjet; mendjet e vogla diskutojnë njerëzit.”

– Eleanor Roosevelt

“Shpirtrat e mëdhenj kanë hasur gjithmonë kundërshtim të dhunshëm nga mendjet mediokër. Mendja mediokër është e paaftë për të kuptuar njeriun që refuzon të përkulet verbërisht ndaj paragjykimeve konvencionale dhe zgjedh në vend që të shprehë mendimet e tij me guxim dhe ndershmëri.”

– Albert Ajnshtajni

“Errësira nuk mund të dëbojë errësirën; vetëm drita mund ta bëjë këtë. Urrejtja nuk mund të dëbojë urrejtjen; vetëm dashuria mund ta bëjë këtë.”

– Martin Luther King, Jr.

“Njëzet vjet nga tani do të jeni më të zhgënjyer nga gjërat që nuk i keni bërë, sesa nga ato që keni bërë. Pra, hidhni poshtë harkat. Lundroni larg nga porti i sigurt.Exploroni, ëndërroni, zbuloni…!

– Mark Twain

“Vetëm ata që do të rrezikojnë të shkojnë shumë larg mund të gjejnë se sa larg mund të shkojë.”

– T. S. Eliot

“Të jesh i bukur do të thotë të jesh vetvetja. Ju nuk keni nevojë të pranoheni nga të tjerët. Ju duhet të pranoni veten. ”

– Thich Nhat Hanh

“Detyra jote është të mos kërkosh dashuri, por thjesht të kërkosh dhe të gjesh të gjitha pengesat brenda vetes që ke ndërtuar kundër tij.”

– Rumi

“Shumë nga dështimet e jetës janë njerëz që nuk e kuptojnë se sa afër arritën sukses kur ata hoqën dorë.”

– Thomas A. Edison

“Çdo ëndërr e madhe fillon me një ëndërrimtar. Gjithmonë mbani mend, keni brenda jush forcën, durimin dhe pasionin për të arritur yjet për të ndryshuar botën. “

– Harriet Tubman

“Askush nuk mund t’ju bëjë të ndiheni inferior pa pëlqimin tuaj.”

– Eleanor Roosevelt

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat