Si të zgjedhësh dhuratën perfekte

Life style

Si të zgjedhësh dhuratën perfekte

Më: 8 mars 2021 Në ora: 17:03
Foto ilustrim

Ka tre rregulla tepër të thjeshta për të zgjedhur dhuratën perfekte: 
1. Zgjidh një artikull që përdoret shpesh; 

2. Syno për dhurata që do të përmirësojnë cilësinë e jetesës; 

3. Nëse personi që merr dhuratën, është duhanpirës dhe dëshiron t’i përmirësosh jetën, sigurohu që dhurata të jetë IQOS. 

Por le t'i shtjellojmë më në detaje.

Përshtatshmëria e dhuratave zakonisht varet nga mosha dhe stili i jetesës së njeriut që do t’a marrë. Çdo pajisje për shtëpinë, që lidhet me jetën e përditshme, është e rekomandueshme për atë që ka pasion gatimin apo orenditë shtëpiake. Një set tasash me design unik, tiganësh, lugë e pirunjsh të veçantë, apo edhe një robot pastrues autonom, janë të gjitha të këshillueshme si dhuratë. 

Shampot, kremërat, parfumet dhe produktet e kozmetikës në përgjithësi, janë të rekomandueshme nëse mund të gjeni markën, qëllim e përdorimit apo aromën e produktit, të përshtatshëm për personin që do t’a marrë. A do t'i përdorë personi që ja dhuroni? Kjo është një tjetër pyetje që lind natyrshëm.

Karamelet, çokollatat, tortat, lulet, janë të rekomandueshme si dhurata. Sepse nuk është një dhuratë në vetëvete, por një rregull i sjelljes së mirë për të "ëmbëlsuar" personat që duam. 

Dhurata më e mirë për duhanpirësit që akoma pijnë cigare në 2021 (!), është pajisja për ngrohje dhe jo djegie të duhanit, IQOS. Nëse miqtë tuaj pinë duhan, IQOS ofron alternativën e duhanpirjes, por me risk të reduktuar. Kjo pajisje nuk është vetëm alternative, por gjithashtu dhe një mundësi për të reduktuar në mënyrë të rëndësishme risqet për shëndetin e duhanpirësit dhe ambjentit rrethues.  Është e rekomandueshme, sidomos kur vetëm një person në familje është duhanpirës. 


Kjo dhuratë është vërtet praktike dhe e dobishme.

Me IQOS, duhani ngrohet, por nuk digjet. Pa djegie nuk ka tym. IQOS eliminon përbërës të rrezikshëm si dioksidin e karbonit, reduktimin e elementëve kancerogjenë që shkaktohen nga djegia, monoksidin e karbonit (CO), amonjakun e kështu me radhë. Në total, sasia e substancave të dëmshme që ndodhen në cigaren me djegie, në aerosolin e çliruar nga IQOS zvogëlohet me 95% në krahasim me tymin e cigares. Dhe nuk ka duhanprje pasive. 

Miliona njerëz në të gjithë botën zgjedhin IQOS për faktin se ai përdorur në ambiente të brendshme, për mos lënien e erës në duar, rroba dhe flokë, shmangien e erës së keqe të gojës, faktorë të tjerë higjienikë, por më e rëndësishmja: është më pak e dëmshme për shëndetin.

Dizajni dhe teknologjia e lartë janë gjithashtu faktorë për ta zgjedhur. E këndshme kur e prek në sipërfaqe dhe me konture të rrumbullakosura.  Dhe disa statistika që lidhen me zgjedhjen e dhuratës, në këtë rast IQOS. Nëse, mesatarisht, një person konsumon një paketë në ditë (që ka 20 cigare), atëherë pasi të kalojë në IQOS, dhurata juaj do të nxirret nga çanta ose xhepi juaj të paktën njëzet herë në ditë! A nuk është kjo ajo që ëndërrojnë të gjithë ata që bëjnë dhurata?

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat