Çfarë patë për 3 sekonda në këtë fotografi? Ajo që patë tregon se çfarë aftësie vrojtuese keni

Life style

Çfarë patë për 3 sekonda në këtë fotografi? Ajo që patë tregon se çfarë aftësie vrojtuese keni

Më: 17 mars 2021 Në ora: 15:10
Foto ilustrim

Aftësitë tuaja vrojtuese janë të larta? Keni 3 sekonda kohë për të na treguar çfarë patë.

Vrojtimi është një aftësi i të dyja hemisferave të trurit. Përdor shqisat në kapacitetin e tyre të plotë, duke i kushtuar vëmendje të posaçme detajeve, duke u fokusuar, analizuar, arsyetuar dhe memorizuar, një numër të madh procesesh cerebrale .

Aftësitë e larta vrojtuese na ndihmojnë të jemi më të vetëdijshëm dhe më të mprehtë, përmirësojnë performancën në punë, marrëdhëniet ndërpersonale, etj.

Një vajzë e kthyer me shpatulla

Nëse gjëja e parë, por dhe e vetme që patë ishte një vajzë e kthyer me shpatulla, do të thotë që kapacitetet tuaja vrojtuese janë të ngadalta, duhet të stërvisni periodikisht sensin tuaj perceptues.

Diçka e tillë mund të bëjë që të mso vini re në jetën tuaj të përditshme faktorë të vegjël, por që mund t’ju ndalojë të krijoni një vizion global të gjërave. Kjo nuk do të thotë që keni një perceptim viziv të ulët, por mesatar. Testi është një prej më të vështirëve në qarkullim.

Fytyra e një personi të moshuar

Nëse ajo që patë, është fytyra e një personi të moshuar, keni një sens viziv perceptues të zhvilluar. Është e vështirë që në tre sekonda të shohësh atë që mendja jonë në mënyrë të pavetëdijshme sheh.

Inteligjenca emocionale: Kjo fjalë shoqëron kapacitetet perceptuese që keni zhvilluar. Nuk ka asnjë dyshim që Koefiçienti i Inteligjencës (IQ) është i rëndësishëm si për suksesin tonë personal, ashtu dhe atë akedemik e profesional.

Megjithatë, edhe inteligjenca emotive është po aq e rëndësishme sa IQ. Ndonjëherë edhe më shumë. Një zhvillim harmonik i personalitetit i përfshin të dyja. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat