Jini të sinqertë, së pari me veten, pastaj me të gjithë të tjerët!

Life style

Jini të sinqertë, së pari me veten, pastaj me të gjithë të tjerët!

Më: 9 prill 2021 Në ora: 11:39
Ilustrim

Kur jeni të sinqertë me veten, keni vetë-njohuri: i njihni pikat tuaja të forta dhe të dobëta, vlerat dhe motivimet tuaja. Pra, me këtë shkallë të ndershmërisë ndaj vetvetes, ju mund të vizatoni hartën e jetës suaj dhe të ndiqni rrugën tuaj personale që përshkruani në kursin tuaj.

Por jini të sinqertë me të tjerët, njerëzit përreth jush. Ta paraqitësh veten ashtu siç je, domethënë të jesh uni yt autentik, jo një imazh i idealizuar i vetvetes. Bëhu vetja jote autentike. Jo siç mendoni se personi tjetër do të donte të ishit. Jo ashtu siç mendoni se do u bëni përshtypje të tjerëve. Jini të sinqertë me të tjerët për dëshirat dhe pritjet tuaja.

Mos e vendosni shiritin ulët duke thënë se nuk prisni asgjë, por duke shpresuar se personi tjetër do t’ju japë diçka. Shkoni me kokën lart, duke deklaruar se çfarë ju nevojitet dhe çfarë dëshironi. Tjetri nuk mund ta marrë me mend nëse nuk e thoni kështu.

Sinqerisht dhe me dinjitet për të mbrojtur të drejtën tuaj për të pasur atë që dëshironi në marrëdhënien tuaj, për tu trajtuar ashtu si e meritoni dhe ashtu si ju nderon. Mos e ulni veten dhe vlerën tuaj. Të jesh në gjendje të thuash sinqerisht se si dëshiron të trajtohesh. Silluni siç duhet me veten tuaj. Sepse kështu ju u jepni të tjerëve stigmën tuaj, standardin tuaj, atë që ju prisni t’ju japin. Dhe kur jeni të sinqertë me veten dhe të tjerët kërkoni atë që ju nevojitet në marrëdhënien tuaj dhe e pretendoni atë, dhe keni një marrëdhënie të drejtë e të bukur.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat