5 gjërat që duhet të bëni kur dikush ju trajton keq

Life style

5 gjërat që duhet të bëni kur dikush ju trajton keq

Më: 18 prill 2021 Në ora: 15:36
Foto ilustrim

Kur një person na trajton keq, ne gjejmë guximin të përgjigjemi pa frikë me ton të lartë. Le ta bëjmë atë të kuptojë se nëse ai nuk ndryshon qëndrimin e tij, ne do të detyrohemi të largohemi, sepse mirëqenia jonë ka më shumë rëndësi.

Sidoqoftë, duhet të reagojmë me inteligjencë, pa e lejuar veten të mposhtemi nga zemërimi. Nuk është e lehtë të menaxhosh këto situata që shkaktojnë në trurin tonë një intensitet emocional kaq të fortë, kështu që shfaqen instinktet tona më të këqija, agresiviteti ynë. Nëse dikush na trajton keq, ekzistojnë mënyra të ndryshme si mund të reagoni, pa e lejuar veten të largoheni nga zemërimi ose frika. Le t’i shohim së bashku.

5 gjërat që duhet të bëni kur dikush ju trajton keq

Mbani mend kush jeni dhe çfarë vlere keni.

Në mënyrë tipike kur një person ju keqtrajton, ai dëmton vetëvlerësimin me fjalë agresive dhe qëndrime të përbuzjes. Në këto situata ndjeheni të sulmuar dhe integriteti tuaj moral dështon. Në atë moment ju duhet të ruani ekuilibrin. Të thuash se asgjë nuk ia vlen nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Ne nuk duhet të marrim si të vërteta vlerësimet e të tjerëve. Ne duhet t’i rikujtojmë vetes se kush jemi dhe se ajo që dikush mund të thotë për ne nuk na përcakton.

Ndaloni agresionin tuaj

Nëse diçka ose dikush ju trajton keq, reagoni dhe mbroni veten. Ju keni çdo të drejtë të mbroni botën tuaj, familjen, gjithçka për të cilën keni luftuar dhe që ju bën të ndjeheni mirë, nga ata që duan që të fundoseni. Mos lejoni që kjo të ndodhë, vendosni kufij mes asaj që lejoni dhe asaj që nuk bëni.

Përgjigjuni me bindje

Kur ofendohemi, reagimi ynë instinktiv është zemërimi ose frika. Racionaliteti ynë mund të mposhtet nga këto emocione primitive. Për të shmangur këtë, ne së pari duhet të qetësoheni dhe pastaj të përgjigjeni me bindje. Kjo do të thotë, që duhet të jeni në gjendje të pohoni mendimin tuaj pa ofenduar apo sulmuar askënd.

Largoni ata që ju trajtojnë keq

Nëse dikush ju trajton keq, ata nuk e meritojnë kohën tuaj ose qëndrojnë në jetën tuaj. Kjo vlen për të gjithë, madje edhe për ata më të afërt me ne, si miq, kolegë apo familjarë. Mos harroni se ata që na keqtrajtojnë nuk na respektojnë, e lëre më të empatizohen me emocionet tona. Nga një person i tillë duhet të distancoheni. Le t’u bëjmë të qartë largimin nga ne para se të jetë vonë.

Shëroni plagët dhe kthehuni më të fortë se më parë

Kur një person i rëndësishëm për ne na ofendon, diçka brenda shpërthen dhe sado larg të shkojmë, zhgënjimi lë një plagë të thellë. Një plagë që ka nevojë për shërim. Pra, le të gjejmë pak kohë për të gjetur veten, të ecim, të shkruajmë, të udhëtojmë.

Por gjëja që na ndihmon më mirë është të rrethohemi nga ata që na duan vërtet, ata që na respektojnë dhe meritojnë të njëjtat gjëra si ne. Gjithashtu mund të drejtoheni te një specialist nëse vërtet nuk mund ta harroni.

Sidoqoftë, duhet të mësojmë se në jetë do të takojmë gjithmonë njerëz të gatshëm për të na trajtuar keq, por gjithashtu do të takojmë gjithmonë njerëz pozitivë, të cilët do të ngrohin zemrat tona vetëm me buzëqeshjen e tyre. Dhe natyrisht, ne zgjedhim gjithmonë këtë të fundit.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat