4 arsye të forta pse nuk duhet t’i shponi veshët fëmijëve tuaj; Rreziku më i madh se dëshira e prindërve

Life style

4 arsye të forta pse nuk duhet t’i shponi veshët fëmijëve tuaj; Rreziku më i madh se dëshira e prindërve

Më: 21 prill 2021 Në ora: 22:42
Foto ilustrim

Sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë, prindërit duhet të presin që fëmijët e tyre të bëhen të paktën 6 muaj përpara se t’i shpojnë veshët e tyre. Ndërsa kjo këshillë shpesh debatohet nga prindërit, nuk mund të mohohet se ka mjaft disavantazhe në shpimin e veshëve të fëmijëve:

- Shpimi i veshëve dhemb, pavarësisht moshës, por ka dhe më shumë se kaq. Kur i shponi veshët e foshnjës suaj, ato mund të bëhen të kuqe dhe të bëhen vërtet të ndjeshme. Është thelbësore të siguroheni që një shpim i freskët nuk preket. Sidoqoftë, foshnjat janë të paparashikueshme, dhe ata mund të përpiqen të prekin dhe tërheqin vathin, i cili mund të jetë një rrezik.

-Ndërsa u takon tërësisht prindërve nëse duan të shpojnë veshët e foshnjës së tyre apo jo, ekziston rreziku që fëmija të rritet dhe të mos e pëlqejë. Mbase është një zgjedhje më e mirë ta lini fëmijën të vendosë vetë kur të jetë më i madh.

- Edhe pse nuk është gjithmonë kështu, një vesh i shpuar  mbetet aty dhe nuk mund të kthehet mbrapsht, ai është i përhershëm.Një shpim i përhershëm mund të bëhet problem nëse fëmija juaj rritet dhe vendos që nuk i pëlqen.

-Edhe kur bëhen me të gjitha masat paraprake, shpimet e veshëve të foshnjave gjithmonë rrezikojnë të krijojnë një infeksion. Dhimbja dhe ënjtja mund të shfaqen nëse veshi nuk pastrohet siç thuhet nga eksperti.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat