Jeta është një raund miqsh, dhe nuk e dini se kur do të kthehet ose ku do të ndalet

Life style

Jeta është një raund miqsh, dhe nuk e dini se kur do të kthehet ose ku do të ndalet

Më: 23 prill 2021 Në ora: 13:26
Ilustrim

Mos jini absolut. Jeta është një cikël. Pavarësisht se sa mirë e stabilizon atë, në një moment do të gabojë edhe për ju. Prandaj, kujdes nga raundi tjetër. Uji mund të jetë i qetë dhe i qartë, siç e keni menduar. Por ekziston edhe mundësia e rënies në ujë me baltë. Mos u shqetëso. Nuk është aq tragjike. Të tjerët jetojnë në atë që ju e konsideroni baltë. Prandaj po ju them, mos gjykoni dhe mos bëni deklarata me zë të lartë. Dëgjoj që njerëzit thonë, “Unë kurrë nuk…, unë gjithmonë do…, në asnjë mënyrë ta bëjë unë këtë”.

Fatkeqësisht, shoku im, ti nuk përcakton gjithçka. Disa gjëra në jetën tonë thjeshtë ndodhin. Të na zgjojë nga letargjia, të ndryshojë bindjet tona, të bëhemi më tolerantë ndaj të ndryshëmve, të jemi në gjendje të futemi në këpucët e të tjerëve. Në këtë të ashtuquajtur luftë jete, gjithçka është e mundur. Mos i mbyll dyert. Askush nuk e njeh të ardhmen. E vetmja gjë që kalon nëpër duart tona është mënyra se si të veprojmë me ato që na ndodhin. Por edhe kjo nuk mund të jetë absolute, sepse ti e njeh veten tani. Sidoqoftë, në rrethana të tjera, mund të merrni vendime që as nuk mund t’i imagjinoni.

Një mendje absolute, e mbushur me “jo, nuk dhe mos” e ka shumë të vështirë të përshtatet me kushtet që nuk është mësuar. Hape mendjen. Vendosni të gjitha mundësitë. Ose më mirë akoma, lini dyert e hapura dhe përjetoni atë që po ju ndodh me fuqinë, logjikën dhe shpirtin që keni në atë moment. Për hir të Zotit, por mos gjykoni.

Kuptoni fqinjin tuaj para se të mendoni se çfarë do të bënit. Mos shpenzoni kritika, mendime, këshilla të supozuara dhe ngushëllime të rreme. Thjesht përqafoni njerëzit përreth jush, shikojini ata në sy dhe përpiquni t’i ndjeni. Falni gabimet e tyre, forconi fuqinë e tyre dhe merrni mësimet që ata duan t’ju mësojnë.

Dëgjo, shoku im, më në fund, ndryshimi. Flisni me të dhe mos harroni ta prisni atë në cepin tjetër të jetës suaj. Thamë se cikli do të kthehet dhe nuk e dini se ku do të ndalet. “Pse tek unë”, “ose ndoshta” apo “pse jo për mua?”

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat