Rregullat e psikologjisë që mund të ndryshojnë në mënyrë drastike botëkuptimin tuaj

Life style

Rregullat e psikologjisë që mund të ndryshojnë në mënyrë drastike botëkuptimin tuaj

Më: 23 prill 2021 Në ora: 14:18
Ilustrim

Falë këtyre rregullave, ju do të jeni në gjendje të sillni më shumë shkëlqim dhe pozitivitet në jetë, ta mbushni atë me kuptim të ri, dashuri dhe mençuri.

Rregulli i pasqyrës

Njerëzit rreth meje janë pasqyrat e mia, ato pasqyrojnë ato karakteristika të mia, të cilat unë vetë shpesh nuk mund t’i arrij. Për shembull, nëse dikush sillet keq ndaj meje, kjo do të thotë që unë vetë e kërkoj ose pa dijeni pajtohem me një sjellje të tillë. Nëse unë bëhem shpesh viktimë e mashtrimit të të tjerëve, atëherë kjo është një shenjë se unë jam një person shumë i thjeshtë. Kështu që unë mund të zemërohem vetëm me veten time.

Rregulli i zgjedhjes

E kuptoj që gjithçka që ndodh në jetën time është rezultat i zgjedhjes time personale. Dhe nëse tani po flas me një person të mërzitshëm, a do të thotë kjo se edhe unë jam i mërzitshëm? Nuk ka njerëz të këqij, ka njerëz të palumtur. Nëse vuaj nga komunikimi me ta, do të thotë se e kërkoj vetë. Kështu që nuk ka kuptim të shtiresh. Unë vetë jam fajtori i gjithçkaje që më ndodh. Vetë njerëzit janë krijues të fatit të tyre.

Rregulli i gabimit

Unë e pranoj që kam bërë rregullisht gabime. E kuptoj që mendimi dhe veprimet e mia mund të jenë të gabuara. Bota reale nuk është bardh e zi dhe unë jam larg asaj perfekte. Unë jam një person normal që mund të bëj gabime herë pas here. Gjëja më e rëndësishme është të jesh në gjendje të dallosh gabimin dhe ta korrigjosh atë në kohën e duhur.

Rregulli i reciprocitetit

Unë kam pikërisht atë që më duhet dhe atë që meritoj. Qofshin marrëdhënie me të tjerët, karrierë apo financë. Nëse nuk di ta dua dikë 100%, atëherë është marrëzi të pres që ai të më dojë mua vërtetë. Prandaj, të gjitha ankesat e mia janë të pakuptimta. Por nëse vendos të ndryshoj, njerëzit përreth meje gjithashtu ndryshojnë për mirë.

Rregulli i varësisë

Askush nuk më ka borxh asgjë. Unë i ndihmoj të gjithë ata që mundem dhe nuk pres asgjë në këmbim. Dhe kjo më bën të lumtur. Për t’u bërë një person i mirë, së pari duhet të fitoni forcën e brendshme. Për të fituar forcën e brendshme, duhet të filloni të besoni se mund të bëni gjithçka. Por gjithashtu duhet të mësoni, nëse është e nevojshme, të thoni “Jo!”

Rregulli i pjesëmarrjes

Unë ekzistoj këtu dhe tani. E kaluara është e kaluar, pasi çdo moment që përjetoj është e tashmja. Nuk ka të ardhme, pasi ende nuk ka mbërritur. Të jetosh në të kaluarën mund të çojë në depresion dhe të jesh i zhytur në të ardhmen mund të çojë në ankth dhe shqetësim. Për sa kohë që jetoj në të tashmen, unë jam i vërtetë, ekzistoj. Aty është lumturia e vërtetë.

Rregulli i optimizmit

Ndërsa ankohem për jetën, ajo rrjedh dhe as nuk e vë re. Sytë shohin, këmbët ecin, veshët dëgjojnë, zemra rreh, shpirti gëzohet.  Nëse vazhdoj, era më ledhaton lëkurën dhe ndjej se jam gjallë. Nëse shikoj vetëm seri televizive, shtrirë në shtrat dhe duke komunikuar në internet, nuk jam i pranishëm në këtë botë, por në një botë paralele.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat