Bashkëjetesa, gabimet që duhen shmangur për të jetuar të lumtur si çift

Life style

Bashkëjetesa, gabimet që duhen shmangur për të jetuar të lumtur si çift

Më: 13 maj 2021 Në ora: 08:58
Foto ilustrim

Të jetosh së bashku nuk është e lehtë, zakonet tuaja janë të ndryshme dhe do të duhet të gjesh një mënyrë për t’i bërë ato të bashkëjetojnë dhe të mos bëni gabime që komplikojnë bashkëjetesën.

Bashkëjetesa, gabimet fatale që çiftet duhet t’i shmangin

Ka gabime që i bëjnë të gjitha çiftet që vendosin të jetojnë së bashku, ato njihen si gabime të zakonshme, disa janë të tolerueshme, por të tjerat çojnë në ndarjen përfundimtare. Mbani shënim dhe vlerësojeni përvojën e atyre që e kanë kaluar atë para jush.

Ndër gabimet që duhen shmangur absolutisht gjejmë:

Nuk i ndani detyrat

Ky është një nga debatet kryesore të shumë çifteve. Të gjithë do të dëshironin të shërbenin, të nderoheshin, të shkonin në shtëpi dhe thjesht të mendonin për t’u çlodhur, por ka shumë gjëra për të bërë që shtëpia të funksionojë, pazar, pastrim, vakte, fëmijë, larje rrobash…me pak fjalë, nëse të këto do të bëheshin nga një person, së shpejti ky person do të ndihej i skllavëruar. Askush nga ne nuk duhet të kujdeset për të gjitha detyrat, duhet të bashkëpunojmë. Para se të lëvizni, bëni një listë, ndani detyrat tuaja, diskutojini më mirë disa gjëra.

Qëndrimi në shtëpi

Momenti është idilik, jeni të dy, shumë të dashuruar dhe keni folenë tuaj, por kini kujdes të mos bëni gabimin shumë serioz të veçimit dhe eliminimit të jetës shoqërore. Mos u bëj dembel, rutina e vret çiftin. Argëtohuni dhe përpiquni të gjeni stimuj të zakonshëm.

Nuk i ruani hapësirat tuaja

Të jetosh së bashku nuk do të thotë të ndash çdo hapësirë, secili prej nesh ka nevojë të ruajë hapësirën e tij të jetesës, të rrijë vetëm nëse është e nevojshme dhe tjetri i përballur me këtë nevojë, nuk ka pse të ndihet keq. Është një instinkt natyral.

Nuk bëni dashuri

Para se të përfitonit nga çdo mundësi e vetme tani duket se nuk keni më stimuj. Mos harroni se marrëdhënia është ajo që e forcon më shumë çiftin dhe megjithëse mund të ndodhë një rënie e dëshirës, kjo nuk tregon se dashuria ka mbaruar.

Abuzon me teknologjinë

Shpesh largohemi për shkak të teknologjisë, kur kthehemi në shtëpi marrim telefonin dhe harrojmë gjithçka. Ju duhet të flisni, t’i thoni njëri-tjetrit gjëra, të merrni pjesë në jetën e tjetrit. Telefoni është një ndërfaqe shumë e rrezikshme për çiftin, ju mban të burgosur për një kohë të gjatë dhe tjetri mund të vuajë prej tij.

Nuk i ruani interesat tuaja

Të jetuarit së bashku nuk e përjashton mundësinë që të hiqni dorë nga hobet dhe interesat tuaja, ose të lini pas dore miqtë tuaj. Të bësh kështu do të të trishtonte në planin afatgjatë. Bashkëjetesa nuk është një burg, është vetëm një ndryshim, bëjeni atë në mënyrë sa më pozitive.

Mos e justifikoni shumë

Kjo është e vërtetë për të dy, por burrat shpesh janë mësuar të mos bashkëpunojnë dhe të mos marrin përsipër angazhime. Kjo jetë e re duhet të jetohet plotësisht nga të dy, të gjithë duhet të marrin pjesë në gjithçka dhe të jenë të përgjegjshëm nëse qëllimi është një bashkëjetesë pozitive.

Mos i vendos kufij vetes

Të jetosh së bashku do të sjellë dallime reciproke. Nëse para së Dielës ishte një ditë relaksuese e kaluar tërësisht me pizhame, duke bredhur mes kuzhinës dhe dhomës së gjumit, pas një nate të madhe të shtune, tani duhet të merremi me zakone të reja, zakone çiftesh. Çifti duhet të vendosë kufizime në vetvete, ata nuk mund të përballojnë më jetën si më parë, ose më mirë, po, por jo plotësisht. Merrni parasysh edhe nevojat e tjetrit.

Gënjeshtra

Sinqeriteti duhet të shkojë paralelisht me komunikimin. Gjithashtu shmangni gënjeshtrat e vogla, për një qëllim të mirë, sepse marrëdhënia rrezikon të prishet përgjithmonë.

Kënaquni me anëtarët ndërhyrës të familjes

Më në fund vetëm, momenti është i bukur, por delikat, ekuilibri është delikat, mos lejoni që anëtarët e familjes të ndërhyjnë shumë me këshilla dhe ndihma të ndryshme. Nuk ka nevojë të jesh i vrazhdë dhe histerik, përqendrohu në jetën tënde në këtë fillim të ri dhe mos harro se së pari duhet të gjesh ekuilibrin tënd dhe pastaj gradualisht mund t’i përfshish të gjithë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat