Fazat nëpër të cilat kalon çdo çift

Life style

Fazat nëpër të cilat kalon çdo çift

Më: 2 gusht 2021 Në ora: 10:05
Ilustrim

Çiftet janë të gjitha unike në mënyrën e vet. Asnjë eksperiencë dashurie nuk e njëjtë, megjithatë janë disa faza, nëpër të cilat kalojnë të gjithë në rrugën drejt arritjes së një stabiliteti në dashuri.

Faza e pasionit 
Kjo është faza e parë në çdo lidhje. Fillon me një tërheqje dhe me një dëshirë të pakontrollueshme për të kaluar kohë bashkë. Të dy argëtoheni shumë, kur jeni në shoqërinë e njëri-tjetrit dhe nuk i shihni të metat, vetëm anët pozitive.

Faza e kuptueshmërisë 
Në këtë fazë të dy filloni ta njihni më mirë njëri-tjetrin. Keni biseda të gjata që vazhdojnë deri vonë në mbrëmje dhe bisedoni rreth interesave, pëlqimeve, lidhjeve të kaluara.

Faza e trazirave 
Kjo fazë zakonisht vjen pas disa muajsh nga fillimi i lidhjes. Për herë të parë ju konfrontoni njëri-tjetrin, edhe pse konflikti zgjidhet shumë shpejt.

Faza e lumturisë 
Kjo është faza, të cilën e arrini vetëm nëse e keni kaluar fazën e formimit. Në këtë fazë ju të dy keni ndryshuar në mënyrë të barabartë për njëri-tjetrin dhe keni kuptuar pritshmërinë e njëri-tjetrit. E tëra që mbetet është lumturia.

Faza e besimit të plotë 
Kjo është faza ku të dy e doni njëri-tjetrin dhe j besoni njëri-tjetrit plotësisht. Tani keni arritur në një stabilitet në lidhje dhe mund të themi se jeni pjekur, si dhe jeni në gjendje të parashikoni gjërat shumë më herët.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat