Sëmundjet e transmetueshme seksuale që mund t’i keni dhe nuk e dini

Life style

Sëmundjet e transmetueshme seksuale që mund t’i keni dhe nuk e dini

Më: 14 tetor 2018 Në ora: 20:29
Foto ilustrim

Raporti më i fundit i Qendrës Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve ka treguar se një në 100 njerëz në SHBA kanë sëmundje të transmetueshme seksuale.

Një person mund të tingëllojë jo aq i frikshëm, por kur të japë një rezultat përfundimtar, kjo do të thotë se më shumë se 1.8 milion njerëz në SHBA janë të prekur nga chlamydia.

Ajo është një sëmundje seksualisht e transmetueshme bakteriale që shpesh shkon pa u vënë re dhe mund të shkaktojnë dhimbje kronike, shtatzëni ektopike dhe infertilitetit.

Ky bakter, megjithatë, nëse zbulohet në kohë, mund të shërohet për disa ditë me një terapi efektive antibiotike.

Kryerja e testeve në chlamydia duhet t’i nënshtrohen femrat që i përkasin një kategori të rrezikut - me më shumë partnerë gjatë vitit, femrat e paarsimuara-  gjatë një vizite te mjeku i përgjithshëm dhe gjinekologu, jo vetëm në qendra të specializuara.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat