Shënohet dita ndërkombëtare e infermiereve dhe akushereve

Maqedonia

Shënohet dita ndërkombëtare e infermiereve dhe akushereve

Më: 11 maj 2019 Në ora: 16:05
Foto ilustrim

Shoqata e infermierëve, teknikëve dhe akusherive të Maqedonisë sot shënon, tradicionalisht Javën e Infermierisë, Ditën Ndërkombëtare të Akusherisë 5 Maj, dhe Ditën Ndërkombëtare të Infermierëve 12 Maj.

Në festimin e kësaj dite pritet që të marrin pjesë 300 infermiere dhe akushere nga e gjithë vendi si dhe mysafir nga sfera e shëndetësisë, sociale, arsimore, Oda e punëtorëve shëndetësor, me arsim të mesëm, të lartë dhe specialistë të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Shoqata e punëtorëve shëndetësor.

Do të ndahen 46 çmime për infermieret dhe akushere humane për vitin 2018 nga institucionet publike dhe private të kujdesit shëndetësor.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat