AZ demanton VMRO-në: Akuza të pavërteta për Musliun - Bota Sot
AZ demanton VMRO-në: Akuza të pavërteta për Musliun

Maqedonia

AZ demanton VMRO-në: Akuza të pavërteta për Musliun

Më: 7 korrik 2019 Në ora: 23:29
Erold Musliu

Agjencia për zbulim është e befasuar dhe shpreh keqardhje që partia politike VMRO-DPMNE ka zgjedhur këtë mënyrë komunikimi me institucionin nacional që ka për detyrë të punojë për mbrojtjen dhe sigurinë e shtetit dhe për të mirën e përgjithshme të qytetarëve.

Tërësisht të pavërteta dhe dezinformata janë deklaratat me të cilat akuzohet drejtori i Agjencisë për zbulim, Erold Musliu për konflikt interesash në lidhje me vendimet kadrovike në shërbim.

Të gjitha vendimet pëe avancim bazohen në kapacitetet profesionale dhe rezultatet e arritura të të punësuarve në Agjenci.

Informojmë partinë politike VMRO-DPMNE dhe opinionin se për momentin nuk po ndodh asnjë “eliminim politik i tërë përbërjes operative”. Agjencinë si organ i posaçëm në administratën shtetërore nuk e udhëheqë person i caktuar nga partia, por profesionist me përvojë nga radhët e Agjencisë me angazhim të qartë që të zbatojë dispozitat e NATO-s dhe BE-së për të rumbullaksuar procesin e reformave në sektorin e sigurisë.

Në lidhje me personin në fjalë dhe pretendimet e VMRO-DPMNE-së, Agjencia për zbulim potencon se bëhet fjalë për profesionist i cili ka 18 vjet përvojë pune në sektorin e sigurisë dhe zbulimit dhe është ekspert i shquar në arenën ndërkombëtare. Në lidhje me qëndrimet se ky person ka nxjerrë informata të brendshme nga Agjencia, inkurajojmë partinë politike VMRO-DPMNE që t’i dorëzojë deri te institucionet shtetërore kompetente.

Në të njëjtën kohë, theksojmë se partitë politike në Republikën e Maqedonisë së Veriut në zhvillimet e tyre të përditshme politike duhet të tregojnë përgjegjësi, posaçërisht në këtë periudhë kur po kthehet besimi i qytetarëve në institucione pajtim me proceset integrative të vendit tonë në NATO dhe BE.

Për të mbrojtur reputacionin e shërbimit, Agjencia për zbulim fton Komisionin shtetëror për parandalim të korrupsionit tërësisht të kontrollojë dezinformatat që një periudhë të gjatë plasohen nga struktura të caktuara nëpër rrjetet sociale, ndërsa sot VMRO-DPMNE i prezantoi në konferencën e vet për shtyp.

Në lidhje me shpifjet në bazë personale të paraqitura ndaj drejtorit Erolld Musliu dhe familjes së tij, ata do të reagojnë privatisht.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat