10.665 vende për studentë të rinj në UKM, afati i parë për regjistrim më 29 dhe 30 gusht - Bota Sot
10.665 vende për studentë të rinj në UKM, afati i parë për regjistrim më 29 dhe 30 gusht

Maqedonia

10.665 vende për studentë të rinj në UKM, afati i parë për regjistrim më 29 dhe 30 gusht

Më: 18 korrik 2019 Në ora: 10:53
Foto Ilustrim

Në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi” – Shkup për regjistrim në vitin shkollor për studentë 2019/2020 të lira janë gjithsej 10.665 vende.

Sipas konkursit të universitetit, në kuotë për studentët e rregullt janë 5387 vende, për studentë të rregullt me bashkëfinancim të studentëve ka 4248 vende dhe për studentë me korrespondencë të lira janë 1030 vende.

Si edhe vitin e kaluar, kompensimi që e paguajnë studentët e rregull është 200 euro, ndërsa para ata që do të regjistrohen në kuotën për bashkëfinancim ose me korrespondencë do të paguajnë 400 euro.

Afati i parë i regjistrimit është 29 dhe 30 gusht, i dyti 12 dhe 13 shtator dhe i treti tek fakultetet që do të ketë vende të lira është më 25 shtator.

Për të konkurruar për studime, kandidatët duhet që të kenë marrë provimin e maturës. Kriteret dhe kushtet për regjistrim janë të publikuara në Konkurs në ueb faqen e UKM-së.

Në pajtim me Ligjin për arsim të lartë të miratuar muajin e kaluar, fillimi i vitit të ri shkollor për studentët është më 1 tetor.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat