Kontrolluesi i “Durmo Turs” dënohet me kusht për aksidentin në Llaskarcë - Bota Sot
Kontrolluesi i “Durmo Turs” dënohet me kusht për aksidentin në Llaskarcë

Maqedonia

Kontrolluesi i “Durmo Turs” dënohet me kusht për aksidentin në Llaskarcë

Më: 16 nëntor 2019 Në ora: 13:47
Ilustrim

I akuzuar në një procedurë për aksidentin në Llaskarcë ka mesi i tetorit pranoi fajin para gjykatës dhe mori dënim me kusht prej dy viteve, nëse në pesë vitet e ardhshme nuk e përsëritë të njëjtën vepër.

Gjykatësi Slavica Andreevska dënoi personin nga Gostivari V.G. për punë të pandershme, megjithëse e dinte që ai kishte instaluar një pajisje të rrejshme të shpejtësisë në autobusin Durmo Turs. Të akuzuarit iu konfirmua se kontrollet kanë përfunduar.

Në arsyetimin e aktgjykimit thuhet: “Megjithëse vula që parandalonte hapjen e paautorizuar kutisë të tahografit ishte dëmtuar dhe ekzistonte një pajisje për manipulimin e shpejtësisë aktuale të regjistruar nga tahografi, i pandehuri lëshoi një konfirmim se kontrolli ishte kryer”. I akuzuari plotësoi një afishe, duke konfirmuar se tahografi ishte i saktë dhe ishte në përputhje me kërkesat e përcaktuara.

V.G ka lejuar që Durmo Turs dhe personi përgjegjës, Durmish Beluli, të kenë prova për korrektësinë e tahografit në autobus, në mënyrë që të mund të marrë pjesë në komunikacionin rrugor publik, ndërsa shoferet që kanë drejtuar autobusin kanë shmangur veprat e trafikut të parashikuara me nenin 38 të “ligjit për sigurinë në komunikacionin rrugor”, për tejkalimin e shpejtësisë së lejuar të lëvizjes së autobusit.

I akuzuari ishte përgjegjës në kompani, e cila është një organ inspektimi me autoritet të veçantë për të kryer instalimin, inspektimin, kontrollin, riparimin e tahografëve analoge dhe certifikatave për akreditim.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat