I punësuari në Postën e Maqedonisë ka vjedhur para nga xhirollogaria e një pensionisti - Bota Sot
I punësuari në Postën e Maqedonisë ka vjedhur para nga xhirollogaria e një pensionisti

Maqedonia

I punësuari në Postën e Maqedonisë ka vjedhur para nga xhirollogaria e një pensionisti

Më: 8 gusht 2020 Në ora: 14:51
Posta

SPB-Tetovë ngriti kallëzim penale kundër V.S. (32) nga Tetova, për shkak të ekzistencës së bazave të dyshimit për kryerjen e veprës penale “shpërdorim të detyrës zyrtare dhe kompetencave” dhe “abuzim me të dhënat personale”.

I akuzuari, punonjës i degës së Postës së Maqedonisë-Tetovë, Pallçisht i Poshtëm-Tetovë, abuzoi me pozitën dhe autoritetin e tij zyrtar me çka gjatë periudhës nga janari 2020 deri më 28.04.2020 në mënyrë të paautorizuar ka kryer transaksione në vlerë të parave në llogarinë e tij nga transaksioni i klientit L.J marrës i pensionit.

Përkatësisht, personi i paraqitur bërë pagesa dhe pagesa nga llogaria e transaksionit në baza ditore, me qëllim që të mbulojë deficitin në arkën, duke abuzuar me një llogari transaksioni në pronësi të palës së dëmtuar dhe duke kryer veprën penale “shpërdorim të të dhënave personale”.

Gjatë kontrollit të bërë nga inspektorët në Postës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, është arritur në përfundimin se personi i raportuar kishte defiçit në arkën prej 83.822 denarë, ndërsa për kryerjen e pagesave ai nuk ka dërguar asnjë dokument dhe në disa raste ai i firmosi vetë ose nuk i kishte nënshkruar fare.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat