Bekteshi: Kompanitë t’i qasen përfaqësimit të drejtë si sektori publik

Maqedonia

Bekteshi: Kompanitë t’i qasen përfaqësimit të drejtë si sektori publik

Më: 23 shtator 2020 Në ora: 22:12
Kreshnik Bekteshi

“Ne inkurajojmë të gjitha ndërmarrjet që t’i qasen përfaqësimit të bashkësive etnike në të njëjtën mënyrë siç bën sektori publik”, tha për “Telma” Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi.

“Ne i inkurajojmë ata, në pjesën e një shoqërie të barabartë për të gjithë dhe për shqiptarët, për maqedonasit dhe për të tjerët, ne i inkurajojmë ata që të pasqyrojnë strukturën e shtetit, siç është në sektorin publik. Ne nuk e dimë nëse kompanitë private do ta bëjnë atë”, tha Bekteshi.

Ai theksoi se kjo masë është parashikuar në programin politik të Qeverisë dhe duhet të zbatohet në katër vitet e ardhshme.

“Kur flasim për kompetencë, natyrisht ata duhet të jenë kompetentë, qofshin shqiptarë, maqedonas, turq, serbë, duhet të jenë kompetentë për të përfunduar punët e parashikuara”, tha Ministri.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat