Ivanovska: Intervistat për punësim shfrytëzohen për punësim të kandidatëve të kualifikuar

Maqedonia

Ivanovska: Intervistat për punësim shfrytëzohen për punësim të kandidatëve të kualifikuar

Më: 24 shtator 2020 Në ora: 18:27
Ivanovskam

Pothuajse 19 ligje në fushën e punësimit kanë dobësi sistematike për luftën kundër nepotizmit thuhet në analizën e fundit të ndërkombëtar të Transparencës Ndërkombëtare – Maqedoni “Vlerësimi i cenueshmërisë së korrupsionit në politikat dhe procedurat e punësimit, me një fokus të veçantë në nepotizëm, kronizëm dhe klientelizëm”

Kryetarja e Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, Biljana Ivanovska, në një deklaratë për shtyp tha se çështjet që lidhen me nepotizmin shkaktuan hapjen e rasteve të shumta për punë në Antikorrupsion, domethënë nga 66 raste të nepotizmit që u përpunuan, dolën shumë pika që tregojnë rregullorja është shumë e prekshme.

“Për personin i cili punësohet sipas Ligjit për marrëdhënie pune, nuk konfirmohen kriteret e evoluimit të personal dhe profesional të kandidatit. Komisioni selektim dhe përzgjedhës të kandidatëve nuk kanë praktikë të përgatitjes së listës, por të njëjtit dorëzojnë listë të kandidatëve që kanë plotësuar kushtet, ndërsa shpesh kjo është tek të gjithë të paraqiturit.

Intervista si fazë përfundimtare e procesit të punësimit shpesh konsiderohet si mjet bazë të zgjedhjes të ashtuquajtur kandidat të kualifikuar, tha Ivanovska./

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat