Kuvendi miratoi Ligjin për shtetësi, me 57 vota “për” dhe 32 vota “kundër”

Maqedonia

Kuvendi miratoi Ligjin për shtetësi, me 57 vota “për” dhe 32 vota “kundër”

Më: 29 korrik 2021 Në ora: 14:17
Kuvendi

Me 57 vota “për” dhe 32 vota “kundër” Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut votoi për ndryshimet në Ligji për shtetësi.

Ligji ishte dorëzuar me flamur evropian për t’i ikur bllokadës që krijonte opozita maqedonase.

Ligji hy në fuqi që nga publikimi i tij në Gazetën zyrtare.

Sipas ndryshimeve në ligjin për shtetësi parashihet që shtetësia të mund të merret me parashtrimin e dokumenteve personale, çertifikatë të lindjes, librezë pune, fletë-pronësi, fatura për obligimet komunale, librezë shëndetësore, tatime të paguara si dhe disa dokumente të tjera.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat