Funksionarë të lartë të MPB-së bindin banorët e Studeniçanit të mos përdorin armë në dasma

Maqedonia

Funksionarë të lartë të MPB-së bindin banorët e Studeniçanit të mos përdorin armë në dasma

Më: 30 korrik 2021 Në ora: 23:22
Foto ilustrim

Sot në Komunën e Studeniçanit u mbajt seancë e jashtëzakonshme e Këshillit të Komunës së Studeniçanit, në të cilën morën pjesë kryetari i komunës, Azem Sadiki, drejtori i BSP-së, Sasho Tasevski bashkërisht me ndihmës drejtorin Shefik Bajrami si dhe komandati i SP Draçevë, Mile Trifunovski.

Në seancë u shqyrtua gjendja e sigurisë në komunë dhe u vlerësua se është stabile me tendencë drejt përmirësimit.

Në njoftimin e MPB-së thuhet se kujdes të posaçëm iu kushtua përdorimit të armës në festat familjare dhe masat për parandalimin e këtij fenomeni.

Këshilli i KOmunës së Studeniçanit, kryetari i komunës dhe MPB u bëjnë thirrje qytetarëve që të përmbahen nga përdorimi i armës në festa familjare për shkak se kjo mund të ketë pasoja të rënda.

Përdorimi i armës është në kundërshtim me ligjin, ndërsa dënimi është prej 200 deri 500 euro. Varësisht nga pasojat, përdorimi i armës mund të jetë edhe vepër penale ku parashihet edhe dënim nga 1 deri 5 vite burg.

Nga MPB theksojnë se aktivitete të tilla do të vazhdohet edhe gjatë ditëve të ardhshme në komunat tjera.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat