Rregullat për hyrje në Greqi vazhdohen edhe për një javë

Maqedonia

Rregullat për hyrje në Greqi vazhdohen edhe për një javë

Më: 24 shtator 2021 Në ora: 10:30
Ilustrim

Rregullat aktuale për hyrje në Greqi, të cilat vlejnë edhe për shtetasit e Maqedonisë së Veriut, gjegjësisht dokument i nevojshëm për Kovid-19 dhe PLF formular të plotësuar, por edhe testim i obligueshëm në pikat e hyrjes për ata të cilët udhëtojnë me test negativ, janë vazhduar edhe për një javë, njofton korrespondentja e AIM-s nga Athina.

Vendimi i ri ministror “Parakushte për hyrje në vend që të kufizohet përhapja e Kovd-19” tani më është publikuar në Gazetën zyrtare të Greqisë, hyri në fuqi në orën 06.00 dhe do të vlejë deri të premten e ardhshme 1 tetor.

Për hyrjen nga Maqedonia e Veriut në Greqi, të gjitha pikat kufitare janë të hapura, të cilat punojnë 24 orë, ndërsa të gjithë vizitorët “pavarësisht nga shtetësia dhe mënyra e hyrjes në vend” si në katër muajt e gjysmë të kaluar kanë katër mundësi, në aspektin e dokumentet që duhet të bashkëngjiten dhe lidhen me Kovid-19, ndërsa AIM detajisht i transmeton të gjitha rregullat për udhëtimin drejt fqinjit jugor.

Opsioni i parë është që të keni përfunduar vaksinimin 14 ditë para udhëtimit dhe të dorëzoni një certifikatë vaksinimi në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, të lëshuar nga një institucion publik dhe që përmban të dhënat: emrin dhe mbiemrin, si të cilat janë të shënuara në pasaportë, llojin e vaksinës dhe numrin e dozave, së bashku me datat e administrimit.

Mundësia e dytë është me test negativ: ose PCR të marrë në 72 orët e fundit para udhëtimit ose një test antigjeni (të shpejtë) të marrë 48 orë më parë. Për të dy opsionet, testi duhet të jetë në një laborator privat ose të miratuar nga shteti i vendit të origjinës, dhe certifikata duhet të jetë në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, si dhe për certifikatën. emrin dhe mbiemrin e personit që udhëton, të regjistruar në pasaportë.

Për ata të cilët udhëtojnë me test negativ, “pavarësisht nga shtetësia dhe mënyra e hyrjes, të cilët mbërrijnë në Greqi nga vendet: Egjipti, Shqipëria, Argjentina, Maqedonia e Veriut, Bullgaria, Brazili, Gjeorgjia, Kuba, Emiratet e Bashkuara Arabe, India, Kina, Libia, Maroku “Pakistani, Rusia dhe Turqia”, të cilët udhëtojnë me një test negativ, një parakusht për hyrje është të merrni një rezultat negativ nga testi i detyrueshëm PCR dhe testi i shpejtë në pikat e hyrjes në Greqi.

Testimi i detyrueshëm nuk zbatohet për udhëtarët që kanë një certifikatë të vlefshme vaksinimi 14 ditë pas dozës së dytë ose konfirmimit të sëmundjes në gjashtë muajt e fundit.

Opsioni i tretë vlen për ata që i janë nënshtruar Kovid-19 në gjashtë muajt e fundit dhe mund të paraqesin një certifikatë sëmundjeje pas testimit laboratorik me PCR ose test antigjen (të shpejtë), dhe certifikata lëshohet 30 ditë pas testit të parë pozitiv dhe testit të tij vlefshmëria është deri në 180 ditë më vonë.

Dokumenti duhet të jetë nga një institucion publik ose nga laboratorë të miratuar nga vendi i origjinës, të përmbajë të dhënat e pasaportës dhe përsëri, mund të jetë në disa gjuhë, pra greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht.

Certifikata evropiane Kovid Digital është opsioni i katërt alternativ i hyrjes në Greqi.

Detyrimet specifike dhe rregullat e udhëtimit zbatohen për personat mbi 12 vjeç..

Për më tepër, për udhëtime, formulari elektronik PLF (Formulari i gjetjes së pasagjerëve) është i detyrueshëm, i cili duhet të plotësohet përmes faqes në internet https://travel.gov.gr, pas së cilës merret një konfirmim me një kod QR dhe konsiderohet si një dokumenti i nevojshëm për të hyrë në Greqi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat