Rritje e çmimeve të derivateve të naftës në Maqedoni

Maqedonia

Rritje e çmimeve të derivateve të naftës në Maqedoni

Më: 12 tetor 2021 Në ora: 15:22
Foto ilustrim

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit (KRRE), miratoi vendimin, me të cilin kryhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 3,41 % në raport me vendimin e datës 4.10.2021.

Në periudhën e kaluar shtatëditore të gjitha çmimet referente në bursat botërore, mesatarisht shënojnë rritje edhe atë: te benzina për 4,632 %, te nafta për 5,931 %, te vaji ekstra i lehtë për 6,115 % dhe te mazuti për 4,333%.

Në të njëjtën periudhë kursi i denarit në raport me dollarin është më i lartë për 0,650%.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 rriten për 2,00 den/litër, ndërkaq çmimet e shitjes me pakicë të EURODIZELIT (D-Е V)dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) rriten për 2,50 denarë/litër, në raport me çmimet e shitjes me pakicë, të vërtetuara me vendimin e përcaktimit të çmimeve më të larta të shitjes me pakicë të derivateve të naftës dhe të lëndëve djegëse të transportit nga data 4.10.2021.

Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU rritet për 1,630 denarë/kilogram kështu që çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU është 42,761 den/kg.

Nga data 13.10.2021, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë për motorë EUROSUPER BS95 – 75,50 (denarë/litër)
Benzinë për motorë EUROSUPER BS98 – 77,50 (denarë/litër)
Naftë për motorë EURODIZEL BS (D-E V) – 67,50 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) – 67,00 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 42,761 (denarë/kilogram)

Nga KRRE theksojnë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 13.10.2021. Tregtarët me shumicë dhe pakicë me derivate të naftës dhe lëndë djegëse për transport, mund t’i formulojnë çmimet e derivateve të ndryshme të naftës dhe lëndëve djegëse për transport edhe më të ulëta se çmimet më të larta që janë përcaktuar.

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat