“Në muajin tetor do të bëhet pagimi i mjekëve specialist” - Bota Sot
“Në muajin tetor do të bëhet pagimi i mjekëve specialist”

Maqedonia

“Në muajin tetor do të bëhet pagimi i mjekëve specialist”

Më: 20 shtator 2018 Në ora: 16:53
Foto ilustrim

Nga Ministria e Shëndetësisë sot deklaruan se Bordi Drejtues i Fondit për Sigurim Shëndetësor në seancën e sotme ka miratuar vendimin për pagimin e pagave të mjekëve privat specialist nga konkursi i janarit të vitit 2018-të, me çka janë përmbushur kushtet formale për pagimin e tyre për punë dhe angazhim të kësaj grupe specialistësh.

“Konkretisht, duke filluar nga muaji qershor të vitit 2018, gjegjësisht për shumë muaj me radhë, mjetet do të lëshohen kur do kryhet pagimi në tërë sektorin shëndetësor për muajin shtator të vitit 2018”, thuhet në deklaratë.

Nga Ministria e Shëndetësisë shpresojnë se edhe përkundër kuptimit të tyre për këtë problem nga ana e mjekëve të regjistruar në specializim privat nga konkursi i janarit të viti 2019-të, bashkëpunimi në nivel profesional dhe administrativ do të vazhdojë në linjën e duhur.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat