Fondi për Inovacione dhe Zhvillim Teknologjik fillon me iniciativën “E premte për fëmijët” - Bota Sot
Fondi për Inovacione dhe Zhvillim Teknologjik fillon me iniciativën “E premte për fëmijët”

Maqedonia

Fondi për Inovacione dhe Zhvillim Teknologjik fillon me iniciativën “E premte për fëmijët”

Më: 11 tetor 2018 Në ora: 23:12
Foto ilustrim

Fondi për Inovacionin dhe Zhvillim Teknologjik fillon me një iniciativë të re “E premte për fëmijë[email protected] FITR. Qëllimi i kësaj iniciative është për të stimuluar aftësitë kreative dhe inovacionin midis të rinjve, ndër të tjera do të organizohen rregullisht seminare inovative me nxënës të shkollave fillore dhe të mesme.

Nesër do të mbahet prezantimi i projekteve fituese të nxënësve nga pesë shkolla të mesme që i krijuan ato brenda seminarit të sipërmarrjes shoqërore UPSHIFT, e cila javën e kaluar u mbajt në Mavrovë me mbështetjen e FITR dhe UNICEF.

Midis tyre janë projektet për ngritjen e vetëdijes mjedisore: “Shto një shportë plastike, mos u bëjmë më shumë i keq për natyrën” dhe “Rregullat e Bonit për mjedisin”, projekti “Varje pa kufij” për mbështetjen e fëmijëve me nevoja të veçanta, projektin për shëndet dhe ushqim “Bombicat energjetike” dhe projekti “dinamik e dyfishtë” për energjitë e rinovueshme. Pastaj ka një seminar të përbashkët kreativ. Mysafirë të veçantë do të jenë nxënës të shkollës fillore “Dimitar Milladinov” nga Shkupi.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat