Prezantohen shkaktarët që rrezikojnë mbylljen e Fakultetit të Gjeoshkencave - Bota Sot
Prezantohen shkaktarët që rrezikojnë mbylljen e Fakultetit të Gjeoshkencave

Mitrovica

Prezantohen shkaktarët që rrezikojnë mbylljen e Fakultetit të Gjeoshkencave

Më: 25 shkurt 2020 Në ora: 07:10
Fakulteti i Gjeoshkencave

Sot në hapësirat e rektoratit të Universitetit të Mitrovicës "Isa Boletini' (UMIB), ADMOVERE e mbështetur nga KFOS promovon raportin "Gjendja në Fakultetin e Gjeoshkencave të Universitetit të Mitrovicës". 

Raporti synon të vë në pah shkaktarët që rrezikojnë mbylljen e programeve të Fakultetit të Gjeoshkencave, si dhe pasojat që mbyllja e këtyre programeve do të sillte për ekonominë dhe industrinë e vendit.

Po ashtu, raporti përqëndrohet në rrezikun e mosakreditimit institucional të UMIB-it për herë të dytë, me ç’rast programe deficitare studimi do të ishin në rrezik të shuarjes, si dhe implikimet që kjo do të kishte për zhillimin e vendit.

Disa nga pyetjet të cilave jemi munduar t’u japim përgjigje në këtë raport janë:

- Pse nuk është akredituar institucionalisht UMIB-i dhe çfarë ndikimi ka pasur kjo për
Fakultetin e Gjeoshkencave, si dhe për UMIB-in në tërësi?
- A është shqyrtuar ankesa e UMIB-it ndaj vendimit të KShC-së?
- A ka rënie apo rritje të numrit të studentëve në programet studimore të Gjeoshkencave?
- Cilat janë programet me numrin më të madh dhe më të vogël të regjistrimit të studentëve?
- Cili është fakulteti me më së shumti bursistë ndër vite në UMIB?
- Sa është numri total i inxhinierëve të punësuar në KEK, Trepça dhe KPMM?

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat