9 shenjat që tregojnë se një restorant nuk do t’ia dijë për klientët e tij

Ndryshe

9 shenjat që tregojnë se një restorant nuk do t’ia dijë për klientët e tij

Më: 8 nëntor 2019 Në ora: 18:11
Ilustrim

Restoranti më i vjetër në botë, i quajtur Sobrino de Botín, ndodhet në Madrid. Në vitin 2025, do të ketë 300-vjetorin e themelimit. Restoranti nuk do të kishte “jetuar” kaq gjatë nëse stafi i tyre nuk do të ishte vërtet mikpritës.

Jo të gjithë pronarët e restoranteve janë të vëmendshëm ndaj klientëve të tyre. Ndonjëherë, edhe një drekë apo darkë biznesi mund të shkatërrohet nëse shërbimi ose cilësia e ushqimit nuk është aq e mirë. Nëse keni një restorant ose po mendoni të hapni një biznes të ri, ju duhet të keni parasysh të mos i bëni këto gabime me klientët tuaj:

-Nëse planifikoni një drekë ose darkë në restorant, paraprakisht duhet të thërrisni në telefon për të rezervuar një tavolinë. Kontrolloni kohën. Nuk duhet të prisni gjatë që dikush nga restoranti të përgjigjet. Restorantet e mira përgjigjen menjëherë. Kjo është një shenjë që vendi ka personel të mjaftueshëm, detyrat shpërndahen mes të gjithë të punësuarve dhe menaxheri nuk po heq sallatat në vend që t'i përgjigjet thirrjeve.

-Nëse vërtet doni të testoni restorantin, provoni t’i kërkoni menaxherit të bëjë diçka për ju, që do t’i shqetësojë klientët e tjerë. Për shembull, mund t’i pyesni ata nëse është e mundur të vendosni muzikë me zë të lartë vetëm për tryezën tuaj. Nëse ata pajtohen, kjo është një shenjë e keqe.

-Kontrolloni vlerësimet në lidhje me restorantin në internet. Sigurisht, ato do të jenë të përziera: edhe vendet më të mira bëjnë gabime. Por një shenjë e mirë është nëse përfaqësuesit e restorantit reagojnë ndaj vlerësimeve. Do të thotë që ata vlerësojnë reputacionin e restorantit të tyre.

-Sigurohuni që të shikoni në hyrje. Pllakat e thyera dhe një qilim i vjetër dhe i pisët flasin vetë.

-Kushtojini vëmendje uniformave të kamerierëve. Shumicën e kohës, vendet e mira e bëjnë stafin e tyre të veshin platforma poshtë gjurit. Kjo gjatësi mbron kamerierin në rast se ai ose ajo derdh një pjatë supë të nxehtë mbi vete.

-Një faktor tjetër i rëndësishëm është se si ata pastrojnë tavolinat. Mënyra e mirë është nëse ata pastrojnë tavolinën brenda 2 minutave pasi një klient largohet. Nëse nuk ka asnjë person në tryezë dhe pjatat dhe pecetat e përdorura janë akoma atje, kamerieri nuk është aq i shpejtë. Nëse ende ka mbetje të ushqimit në tryezë, imagjinoni se si duket kuzhina.

-Të gjithë e dinë që tualeti duhet të jetë i pastër. Gjithashtu, prania e të gjitha produkteve, si letra higjienike dhe sapuni, është shumë e rëndësishme. Sipërfaqja e pasqyrave nuk duhet të ketë gjurmë gishtash ose njolla mbi to. Shikoni në tavan: pluhuri në llamba është një shenjë se pastrimi nuk është përparësia kryesore për këtë vend.

-Një listë e gjërë e ushqimit nuk është e mirë. Nëse ka shumë zgjedhje, do të thotë që disa përbërës kalojnë shumë kohë në kuzhinë. Për më tepër, një kuzhinier i mirë nuk mund të specializohet në gjithçka. Nëse një restorant italian ka biftek, sushi dhe hamburger, dyshojmë se ndonjë prej këtyre pjatave do t'ju kënaqë.

-Shikoni nga afër kopertinën e menusë. Sipas një studimi, kjo është gjëja më e pisët në të gjithë restorantin: 185,000 baktere mund të gjenden në të. Nëse shihni njolla ose gjurmët e gishtërinjve në menu, që është fytyra e restorantit, thjesht imagjinoni se çfarë po ndodh pas dyerve të mbyllura të kuzhinës.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat