Ky frut shumë shpejtë mund të përdoret si karikues i telefonit tuaj

Ndryshe

Ky frut shumë shpejtë mund të përdoret si karikues i telefonit tuaj

Më: 6 mars 2020 Në ora: 16:32

Ky është fryti që mbanë erë si “një trazim i rëndë i jashtëqitjes së derrave” dhe si qepë.

Kështu që ndoshta mund ta keni dëgjuar që karikimi i telefonave mund të zëvendësohet me një sistem organik të prodhimit të rrymës.

Shkencëtarë të mençur janë duke punuar për një mënyrë të përdorimit të këtij fruti që të “mbushin me energji telefonat e mençur”.

Fryti i quajtur Durian, mund të përdoret që të prodhojë elektricitet, tha një profesor nga Universiteti i Sidneit.

Duke përdorur një metodë inxhinierike jeshile jo toksike dhe jo të rrezikshme që përdorte ngrohjen në ujë dhe tharjen e ngrirjes së biomasës së frutave, durian u shndërrua në aerogels të karbonit të qëndrueshëm, një material sintetik jashtëzakonisht i lehtë dhe poroz, i përdorur për një gamë të aplikimet.

Super kapaciteti është thelbi i energjisë që e përcjell atë në mënyrë të lehtë.

Fryti Durian është substance ideale që të përdoret si bateri sepse, askush nuk e pëlqen atë. Dhe gjithashtu është një nevojë urgjente e zhvillimit të elektronikës që nuk e ndot ambientin dhe nuk ndiko në ndryshimin e klimës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat