Pritën erëra të forta në këto anë! - Bota Sot
Pritën erëra të forta në këto anë!

Opinione

Pritën erëra të forta në këto anë!

Nga: Skender Shala Më: 4 janar 2019 Në ora: 20:33
Skender Shala

Jemi tepër të lodhur nga përiudha tranzitore, dualen këpurdhat nga gjitha ujemet e mbetjëve të mykura me cdo lloji virusi. Jemi mërzitur nga parregullsitë e tyrë të shumta, nga këto institucione naive, të dhanë vetëm për hajnitë, korrupcionin, plackitjet, dhe veprimet tjera vetëshkatërruesë?! E gjithë kjo nuk është rastësi, por e përgaditur mirë në laboratët e njohura.                                                                                                                                       Mandej është shokusë indifirentizmi i akademive të paafta, pasive e të plogështa, letrakë, struc e qyqarë?! – Ketë faqë të zezë, as një komb tjetër s’do ta duronte!

Kombi ynë me virtytë të larta tradiconalisht, kurrnjëhëre së ka kultivuar urrejtjën dhe të këqijat tjera, tani këto ndodhin pa të keqë!

 Sot kemi nevojë urgjentisht, të shërohëmi njëhërë e përgjithmon nga e kaluara!

Nga së kemi nevojë për një riorganizim sa më parë, me një formacion krejtësisht tjetër, me institucionë krejtësisht të reja. Mbasi kemi një rini të shëndoshë, me përgaditje supëriorë nëpër  univërzitëtët e prendimire. Mandej kemi femrat tona shumë të fuqishmë, të afta, intëlektuale, pjesëmarrësë në të gjitha procesët. Pra këta dy faktor, janë shtyllat bazë dhe vendimtarë që na nxjerrin nga këto shëmti që po na rrezikojnë të ardhmen!

Kombi ynë i shumë vuajtur, e mëriton një edukim me një trajtim krejtësisht tjetër, kohërent me kërkesat e zhvillimit rajonal e global. Na duhet shumë të investojmë në përgaditjen e rinisë!- Kjo na sjellë vizionë të reja prospëruase, të një integrimi të mbrendshëm kombtar, duke reflektuar reciprocitët edhe të jashtëm. Vetëm atëhëre krijohën munësitë për punë, siguri, shëndetësi, shkollim të mirëfillt, jetë më të mirë për të ardhmen.

Duhet ta kuptojmë që kemi shumë punë për të bërë, nuk na pret koha më! Ne ëndë së kemi historin tonë të shkruar. E vërtëta e jonë cëndron nëpër arkiva, ku presin kudra të aftë me i nxerrur në dritë, duke ditur së është e fallcifikuar, e menjanuar cellimisht, megjithatë ka filluar për cdo ditë e po zbulohet me të madhe, në favor të kombit tonë!                                                               

– Kjo mrekulli, shumë shpejt do të deshmohet nga koloset e epokës tonë të re.

Sot ka filluar një erë e re, dita ditës po vetëdijesohëmi, madje edhe atyre që ju ka mohuar gjuha shqipë dikur, tani kanë filluar ta ndjejnë afërsinë e natyrshmërisë të një trungi! Gjithnjë në kërkim të identitëtit si përcaktim i natyrshëm. Duke marrur guximin ta thonë fjalën e vetë, në dobi të së vërtëtës, si vlërë e si virtyt, ngasë koha sot po e kërkon realitëtin, për të cilin ne kemi vuajtur shumë, dhe kemi nevojë më në fund ta njofim vetëvetën, duke u deshmuar edhe para botë. –  Ani që kjo erë e re që do frynë, do sjellë shira, aty këtu edhe breshër, por më në fund edhe bëreqëte!

Pra, na duhet të mendojmë mirë, e ti bashkojmë mendimet dhe veprimet, pa humbur kohë, duke i harmonizuar planifikimet për të mirën e kombit tonë! Ngasë kemi nevojë urgjentishtë për një arkitëktur me një doktrinë të re, me stratëgji dhe vizione të larta!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat