Si me edhe pa ndërrim të kufijve të Kosovës, humbja ishte dhe është e gjakut Shqiptar - Bota Sot
Si me edhe pa ndërrim të kufijve të Kosovës, humbja ishte dhe është e gjakut Shqiptar

Opinione

Si me edhe pa ndërrim të kufijve të Kosovës, humbja ishte dhe është e gjakut Shqiptar

Nga: Sabahate Byci Më: 18 korrik 2019 Në ora: 14:30
Sabahate Byci

Shum keq më vie dhe fundosem thellë në mbrendinë e Shpirtit bashk me vuajtjet e Popullit tonë të gjorë Shqiptarë, kur shoh se si shtrresat politike, të KOMBIT tonë, në të gjitha rajonet në Ballkan, krenohen me ideollogjitë e veta të taktikes politike pothuaj se si në formë të një loje „Tennis në tavolinë“, njëri politikan ia hudhë topin e qëndrrimeve të tia të politikëbërjes kinse „patriotike“ për Kosovën tjetrrit dhe tjetrri teoretikisht dhe praktikisht verpon njejtë.

Praktikë kjo te të gjitha partitë Shqiptare në Ballkan.

Pra njëra anë e qeveritarëve të Kosovës  përqendrrohet në Kufijt egzistues të Kosovës,

Tjetrra kërkon“bashkim“ vetem me një pjesë të Shqiptarëve për rreth sajë, pra për rreth të kufijve të Kosovës me 

serbin (ë)

Dhe siq e din ndoshta edhe vet fëmia më i vogël, e lere më politikuajt tanë 

(që duhet gjithsesi ta dijnë),

Kosova kufizohet vetem me 

TROYE SHQIPTARE!

Shiqo letrrën time dërguar Prasidentit shum të Nderuar dhe të Vlersuar të Frances Zotrri Emmanuel Macron.

Andaj iu shtrroj tani kto pyetje si presidencës së Kosovës, ashtu edhe qeverisë;

- Cila ndarje shkon në FAVOR TË KOSOVĖS?!

Apo më mirë të pyes në gjuhën 

e Nënës sime, cila ndarje HOSTORIKISHT PREFEROHET PËR KOSOVËN sipas juve, si për të kaluaren ashtu edhe për tani - për kohën  prezente?

DHE  EXPLICIT; 

CILA FORMË E NDARJES ËSHTË MË FITIMPRUSE që vendosë për  SIGURIMIN afargjatë dhe kohërisht të pacaktuar për të ARDHMEN e gjeneratave të reja të Kombit tonë Shqiptarë?!!!!

„NDARJA APO BASHKIMI“? - po i  renditi me rradhë; 

1. - Ndarja e Parë SHPALLJA e Pavarsisë së Kosovës nga serbia, Ndarja e Shqiptarëve prej Shqiptarëve nga territoret e veta të okupuara dhe të uzurpuara nga dyndjet dhe përndjekjet gjenocidale të  okupatorit të parë sllavorus qysh heret, që në shekullin 6 e 7 ?!!!

HUMBJA PRA KSHTU ASHTU PËR NE!

SHIQO TERRITORET PËRRETH KUFIRIT TË KOSOVËS ANË E MBANË- NËN SUNDIMIN E SHTETEVE FQINJE-

Ndarje kjo pra LIGJËRISHT E VËRTETUAR SI NJË NDARJE E VULLNETIT (!) TË POPULLIT SHQIPTARË me shumicë të popullsisë prej 95% - e shpallur nga Gjykata Ndërkombtare e Drejtësisë e nivelit të LARTË E KOMBEVE TË BASHKUARA në HAGË

 ( padia e serbis (ë) kundër Pavarsisë së Kosovës) 

e publikuar me datën 22.Korrik të vitit 2010 nga Kryetari i GJND i KB - atëbotë Zotrri HIASASHI  OVADA deklarim Citati;

-„Pavarsia e Kosovës e shpallur me 17.Shkurt 2008 NUK E KA SHKELUR TË DREJTËN NDËRKOMBTARE.

Me 10 Vota PRO e 4 kunder.

Sipas Gjykatës nga të gjitha të dhënat SHPALLJA E PAVARSISË SË KOSOVËS NUK E KA SHKELUR AS Kushtetuten 1244 si dhe as korrnizen Kushtetuese të UNMIK - ut.

Pyetja e ime sot edhe për qeveritarët e Kosovës,

A ka një NDARJE dallim prej NDARJES?! Une them PO - 

Pse? 

Sepse Shqiptarët për rreth Kufijve të Rrepublikës së Kosovës kan mbetur nën „pushtues“apo nën regjime të huaja.?!

2.-Ndarja e Dytë ose po e quaj ashtu siq po thuhet me gjuhen e politikes Shqiptare në qeverisje „bashkimi i territoreve“

Me ktë qëndrrim përveq,.... po i humbasim edhe territoret me Shqiptarë të Malit të Zi të Maqedonisë ( kshtu ashtu Shqiptarët  në Ma - qe - doni? n’Territoret e tyre u trreten thellë në Veri të  Yug-ut) dhe Shqiptarët të çamë në Çamëri, falë iu  qoft rrezistenca dhe ruajtja e Gjjuhes së NËNËS ILIROSHQIPTARE.

Pyetja e ime e rradhës;

- A ka një BASHKIM DALLIM PREJ BASHKIMIT 

Une them e do të them deri sa të jem gjallë - PO.

Pse?

DALLIMI PREJ BASHKIMIT NGA BASHKIMI ËSHTË NË RASTIN E KOSOVËS ME ÇFARDO  OPCIONI -  HUMBJA.

Pra me shumicen e politik(u)ajve Shqiptarë - POLITIKA EXTERNE është duke luajtur sipas nocionit praktik të  principit të lojës;

„JAZË FITOI UNË - 

TURRË HUMBË TI!“

Në gjuhën Gjermane thuhet;

„ ZAHL ICH GEWINNE, 

KOPF VERLIERST DU“

Që don të thot kshtu ashtu Kosova ka humbë dhe do të humbë më tutje me çfardo potezi që iu merr mendja qeveritarëve të sajë se kan korrur dhe do të korrin „fitore“ në konstelacion me sllavët e serbis   (ë).

Por,

Ashtu sikur keni ardhur në Qeveri edhe do të shkoni por nga zemra iu lutem 

ATDHEUN MOS NA ZVOGLONI.

P.S. 

Një fitore e arritur nga humbja kurr nuk e ka epitetin e një fitoreje të vërtetë.

Është vetem knaqësi e rastit dhe lëkundë eshtrrat e Shpirtrrave të  heronjëve dhe dëshmorëve të LIRISË.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat