Isa Mustafa President, Albin Kurti Kryeministër dhe Vjosa Osmani zavëndëkryeministre e parë dhë Ministre e Punëve të Jashtme - Bota Sot
Isa Mustafa President, Albin Kurti Kryeministër dhe Vjosa Osmani zavëndëkryeministre e parë dhë Ministre e Punëve të Jashtme

Opinione

Isa Mustafa President, Albin Kurti Kryeministër dhe Vjosa Osmani zavëndëkryeministre e parë dhë Ministre e Punëve të Jashtme

Hafiz Shala Nga Hafiz Shala Më 9 tetor 2019 Në ora: 17:23
Foto ilustrim nga "Bota sot"

Më 15 shtator në nji shkrim timin, saktësishtë  e kamë sygjeruar këtë variant nese Vetëvëndosje del e para ose, në të njejtën variant nese LDK del e para ti ofrohët ky post Albin Kurtit.

Është e drejtë që Isa Mustafa ta merr  postin e parit të vëndit kur të vijë koha dhë këtu nuk duhët patur kurfar dileme.

Albin Kurti duhët pa hamendje ta pranojë këtë kërkesë të LDK- së për shumë arësye e ndër ma të arësyeshmja do të ishte që kjo Qeveri të funkcionojë më suksës duke e patur parasyshë së krijohët nji kohezion i veprimeve në politikat e brendshme dhë të jashtme si shumë të rëndësishme për momentin.

LDK-ja sipas rezultateve të deritanishme ka dalë në vëndin e dytë që apsolutishtë e konsiderojë si fitore të madhe ndoshta ma shumë si kontribut i zonjës Vjosa Osmani dhë ajo në asnji moment nuk duhët të ndihët si inferiore por si nji fituese e shkelqyeshme dhë duhët të jetë krenare bashkë më LDK-në.

Kërkojë nga Kurti që të jetë fleksibil bile edhe për tejë mase sepse ky rast historik apsolutishtë nuk guxonë të tejkalohët dhë njiherit tu lejojë që ata të cilët i denojë sovrani me të drejtë sepse siq thotë populli, atë që e mbjellë e korrë, të krijojnë pëngesa që të ecët përpara.

Pra, humbësit, të cilët po e përjetojnë këtë humbje si tragjike që në të vërtetë edhe është por jo edhe për sovranin sepse, ata këtë e merituan.

Duke u nisur nga ajo së ujku i lënduar është tërbuar, sepse para ngordhjës atijë e vetmja shpresë i mbetët. Ju të ndëruar të të dy partive duhët të keni kujdesë nga rrjeti iatyre që e perdorën dhë e keqëpërdorën Amerikën dhë Anglinë përmës të ashtuquaturve përfaqësues duke harruer për nji moment së sovrani është ai që vëndosë jo qytetarët amerikan e anglez të konvërtuar në” përfaqësues “ shtetëror.

Pra, rrjeti i cili ka veprue tërë kohën gjatë sundimit të klikës  së të ashtuquajtur “ krahu i luftës” është duke pregatitur në kokat evtyre skenare ma ogurzezë që ky Koalicion i shpresës të deshtojë. Por, asesi nuk guxonë e as që do të deshtojë sepse, është kompletuar më kuadra dhë njerz të dijeshëm e të guximshëm

Kur thëmë të guximshëm, mëndojë në njerz të dijeshëm sepse guximi në këtë kohë, nuk është më revole në brez por më dije në kokëe e këtë, kësiheri e kemi.

Nxitoni të përfundoni nji marrëveshje të koalicionit dhë konstituoni Qeverinë sa ma parë dhë, nisjani punës sepse ju presin sfida të reja por,njiherit ju duhët kohë me e pastrue bërllogun e lënë nga sundimtarët e deritanishëm që jamë i bindur së kur ta merrni detyrën do të bindeni së  deri ku kanë shkue në të gjitha aspektët e mirëvajtjës së punve shtetërore.

Duke ju deshiruar  punë të mbarë dhë të sukseshme në detyrat që aspak nuk janë të lehta, shpresojë së më nji bashkpunim të sinqertë, të guximshëm dhë koopëratv, do të ja dilni.

Ju priftë e mbara.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat