Kur presidenti është i popullit, ai duhet të jetë në mesin e popullit - Bota Sot
Kur presidenti është i popullit, ai duhet të jetë në mesin e popullit

Opinione

Kur presidenti është i popullit, ai duhet të jetë në mesin e popullit

Nga: Hafiz Shala Më: 8 qershor 2020 Në ora: 19:40
Hafiz Shala

Demonstratat që e përfshinë ë tërë Amerikën më rastin e vrasjës së qytetarit më ngjyrë, më gjithë ankthinë e poullit amerikan së do të vijë të trazirat më përmasat e gjëra, ndodhi, nese mundë të thëmë, mrekullia.

Ndodhi mrekullia kur, të bardhet u ngritën më shumicë në shejë solidaritet, bile në disa vëndëbanime po thuajsë më një numër shumë të vogët të popullatës më ngjyrë që mundë të njëhëshin në gishta.

Qka do të thotë kjo për udhehqjën amerikane? Kjo, do të thotë së, kur udheheqja nuk është e popullit dhe më popullin në rastët e këtilla, ai udheheqës nuk e përfaqësonë popullin sepse, e ka frikën të futet në turmën e tyre apo, të delë para tyre dhe të ju drejtohët sinqerishtë së, ja ku jamë une më juve dhe, ejani ti zgjedhim problemet sëbashku.

Si shtetas amerikan, më siguri së jamë jetësishtë i interesuar sa edhe brengosur së, në qfar drejtimi do të shkojëAmerika, sa për fëmijët tanë të cilet do të rritën në këtë shtet që të jëtë shëmbull për të mirë në qdo aspekt, pasi, që edhe fati i popullit tim, mvarët shumë së si sillët Amerika më partnerët, në këtë rast, më Evropën, populli të cilit i takojë une, anipse, fizikishtë nuk jamë atje që tri dekada, por jamë më ta në mendje ditë e natë.

Kësiherit, populli amerikanë, i ka dhenë një mesazhë të qartë të dy krahve rival politik, Republikan e Demokrat së, amerika do të shkojë sipas kërkesave tona pa marrë parasyshë interesat e juaja për pushtet sepse, nuk do të lejojnë që të manipulohën nga cilido krahë qoftë ai.

Presidenti Trump, nese nuk ndihët fajtor për këtë që po ndodhe, duhët të sillët si president ndaj të gjithve njejtë, ose, pse kur masa e tubuar para Shtepisë së Bardhe ai, në vëndë së të shkojë në kishë më bibël në dorë, për fatin e tijë të keq, ai mbante biblën të kthyer mbrapshtë më krye teposhtë, është deshtë tu dalë para tyre ose të futët në turmë dhe të kapët dorë për dore më popullin dhe, të ju premtojë të tubuarve së, për këtë qeshtje, përsonalishtë do të angazhohët përmes organeve të drejtësisë.

Kur je i popullit, nuk të duhët as trupërojë as përcjellje nese je i sigurtë së nuk i ke borgj ose je duke e drejtue në kahjën e duhur.

Kur udheheqësi është i ndershëm, i pastër dhe i mbronë interesat e popullit, nuk ka nevojë te frikohët të futët në turmën e njerzve.

Cili udheheqës politik apo shtetërorë në Kosovë guxonë të futët në turmën e njerzve pa trupëroje përposë më anëtarësinë e vetë të ngushtë partiake, përveq zotit Kurti e zonja Osmani.

Qka do të thotë kur, sot qytetari në qëndër të Prishtinës del para zoti Kurti dhe, përulët për të ja puthur këmbët?!

A mendoni së ai qytetar e ka bërë këtë sepse Kurti do ti ofrojë atijë diqka kur, më ndihmën e horave komplotisto puqistë e rrëzuan mu për autoritetin, respektin, dashurinë, besimin që e kanë ndaj tijë.

Une këtë gjest, do të ja atribuoja edhe zonjës Osmani e cila nuk luhatët ndaj qëndrimeve të sajë në mbrojtje të interesave të populli e, në rëndë të parë, në nbrojtje të Republikës së Kosovës kur, “ presidenti”( tani, në vazhdim në shkrimët e mia emrin e tijë do ta fusë në thojza dhe më germa të vogla i cili, është inegzistënt mu sikur një cungë por, që është ma i vlefshëm se kur mbi të cilin, bile prehën drutë), më grupin antirepublikë ja maruen “kulaqin” qeverisë Kurti përtë ardhur në pushtet për dy arësyera kryesore:

Nën një, ti fshenin të bëmat kriminalo hajdute për qka akuzohën, dhe,

Nën dy, që “presidenti” bashkë më bandën e tijë të “ komadantve qlirimtar” të amnestohëon nga Gjykata Speciale për krime lufte, në rastin konkretë, pér vrasjët ndaj shqiptarve.

“presidenti i vëndit, nuk e ka guximin më hyjë në mesin e masës popullore sepse, i dijnë veprat për të cilat akuzohët e, posaqërishtë tani, kur e përdhosi vullnetin e popullit më organizimin e rrëzimit të qeverisë Kurti si shpresë e vetmja bashkë më zonjën Osmani.

Si e ka ky guximin më u përzie më popullin kur punonë kundër interesave të tyre që 20 vjetë në pushtet deri në këtë moment kur, më angazhimin e tijë përsonal dhe më ndihmën e një përfaqësuesi të një administrate i cili, si bashkë organizator më ndihmën dhe bashkpunimin e partive të koalicionit anti republikë të cilët, u dorëzuan para Serbisë duke e marrë fajin për zhagitjën e bisedimeve të cilat, në fakt i ka bllokue Serbia duke vënë kushte duke ta mohue shtetin e krijuar më gjak më ndihmën e Amerikës.

Prandaj, Amerika e vërtetë, populli i sajë, e vlerësonë simpatin, solidarizimin e popullit të Kosovës më popullin amerikan.

Teorinë pro e antiamerikan, e instaluen horat përtë ardhur në pushtet kundër deshirës dhe vullnetit të popullit të cilët, vetëm më instalimin e Listës serbe në organët ma larta dhe të ndijeshme shtetërore, ja siguruan mandatin ilegal e antikushtetues të kësajë qeverie.

Është për habi dhe ma shumë tragjike kur, përfaqësuesi i një pjese të administratës amerikane, hynë në vallë më horat të cilët populli i injorojë dhe i qiti jashtë pushtetiti, ky, pa kurfar turpi e përgjegjësi, e rrëzuan qeverinë e popullit e cila, më siguri së, po më ndihmën e atijë populli, do të kthehët në pushtet, për ta vazhdue aty ku e ka lënë:

Luftën kundër krimit, korrupcionit, nepotizmit, pasurimit të jashtëligjshmë duke filluar më miratimin e Ligjit për hulumtimin e kësajë pasurie dhe, konfiskimin e sajë.

Prandaj, zoti Grenell, je i mashtruar, i manipuluar i gënjyer nga “ presidenti” icili, nuk ta ka thënë dhe, nuk,po ta totë të vërtetën së, qka mendonë populli.

Populli, nuk do të hjekë dorë nga kërkesat e tyre të drejta legjitime e demokratike. Ju ka refuzue bota e sovranit. Ky është krim.

Koalicioni antirepublikë është krejtësishtë i mvarur nga Lista serbe.

E kthyen Republikën në Autonomi edhe ma të dobët së të viti 1974 kuri kemi pasë organët shtetëtore ma të fuqishme së këto të sotit.

Zoti Grenell, po të ishe i ndershëm dhe më popullin amerikan në këto momente të veshtira, do të distancohëshe nga politika diskriminues dhe ndarëse më të cilën, pas këtijë rasti, populli amerikanë u bashkue, pa marrë parasyshë, ngjyrën, racën, besimin e përcaktimin partiak.Ai, jau dha lekcionin e vertetë: asgje nuk mundë të vëndosni në ëmër të pooullit, pa popullin.

Ti zotëri, në vëndë së ti bashkohës popullit dhe të kapësh dorë për dore sikur e bënë disa Major të qyteteve amerikane, disa Shefa dhe përgjegjësit kryesorë të qendrave policore të cilët, i hoqën armët dhe ju bashkuan masës, që pati impakt shumë pozitvië në qetësimin e situatës së elektrizuar.

Ishte shumë e rëndësishme kur, poulli më ngjyrë, intelektual,profesor, mjek e shkënctarë i gjykuan rastët vandaliste.

Ti, zotëri, nuk nxore mësim nga trazirat e fundit në Amerikë por, e zgjodhe që në Kosovë , ti, zoteri, hyre në vallën e bashibuzukve të atyre mbi të cilët,rrinë shpata e Demokliut mbi kokë për të bëmat e tyre kundër popullit të vetë.

Si mundë ta bëshë këtë, nese nuk e ke edhe ti një zorë, qoftëtë interesit politik, qoftë të atijë material.

Për mue si shtetas amerikan, është e pa kuptueshme që ti si një njeri i shërbimit intelegjent kombëtar, “nuk ke informata” paraprake për të bëmat e ketyre më të cilët ti je kë hyrë në valle.

Nuk ka popull në botë i cili, do ta pranojë robërinë, do ta pranojë mohimin e shtetittë tijë dhe, do ta pranojë, coptimin, cungimin e shtetit dhe, nënshtrimin ndaj një shteti agresor e armik shekullor.

Këtë poshtrim, ja pregatiti “ presidenti” fantazmë i këtijë shteti të cilit, fatëkeqësishtë, nuk ju da kijameti, kryesishtë më fajin e tradhetarve dhe mercenarve të Serbisë por, që, po më duhët të sulmojë ty si përfaqësues i një shteti që, Kosovën e ka fëmiun që e lindi, e rriti por, kur fillojë ti marrë këmbët e veta, atijë, i lindën xhelatët e popullit për ta poshtrue.

Populli amerikan, kurrë këtë, nuk do të ja bënte popullit ma dashamirës që ka ndokundë në rruzullin tokësor, popullit shqiptar. Ku je ti zotëri?

Je gabim zoti Grenell sepse, nuk je në anën e popullit prandaj, do të deshtoni që të gjithë.

Shpresa e vetme ka mbetur në popull dhe dy gardianvetë Republikës, zotit Kurti dhe zonjën Osmani

Une nuk e dijë së si do të organizohën demonstratat apo tubime të paralajmëruara nga partia ma e madhe fituese e zgjedhjeve, paturpësishtëqë e qitën në opozitë përmes komplotit politik,horat, hajdutët, kriminelët nën petkun e “ komadantve qlirimtar” dhe ish titistë të cilët në bagazhin e tyre bajnë gjynahe të llojit të ndryshme.

Këtyre, u duel në krah edhe Gjykata Kushtetuese nga gjykatësit të vëndosur, të kontrolluar dhe të dirigjuarnga klani Pronto në krye më “presidentin” sekser i qeverisë së fundit,i cili ende është në proces gjyqësor për punësime, caktime në postët kyqe në organët e drejtësisë, gjyqësisë, prokurorisë, organeve të sigurisë të AKI-së( rasti më dëbimin apo kidnapimin e shtetasve tyrk më qëndrim legal në Republikën e Kosovës, ku sipas kërkeses së Erdoganit më dijeninë dhe pelqimin e “presidentit”,që ështëdeshmia e kapjës së shtetit), prandaj, qëllimi i komplotistëve është që, ende shtetin ta mbajnë të kapur e të kontrolluar.

Në anën tjetër, janë jetësishtë të interesuar që të amnestohën për akuza për krim, korrupcion, nepotizëm si kushtë që të përfundohën bisedimet më Serbinë shpejte e shpejtë mundësishtë në shtator, qoftë edhe më ndarjën e Kosovës. Ashtu, mendojnë dhe punojnë ata.

Ky është pazari i “presidentit” si kryepuqistë më Vuqiqin dhe Grenellin, jashtë vullnetit dhe votës së sovranit.

Është e pabesueshme por edhe e pakuptueshme së, si zoti Grenell, i cili, është e pamundur së nuk ka njohuri së, më këndë ka hy në këto lojra të pista, të rrezikshme për stabilitetin e vëndit, një përfaqësues amerikan të një demokracie superiore, jashtë praktikës së sajë demokrstike.

Zoti Grenell, nese nuk e kenibërë më dije Presidentin Trump për këto rrjedha, për qka e banë përgjegjësinë shtetëtore të shtetit amerikan së, populli shqiptar i Kosovës, më asnjë kushtë nuk e pranonë ndarjën e Kosovës. Lë të thojmë së ju, “ nuk keni njohuri” lë ta pranojmë më kusht por, nese jeni mirë të informuar së, qdo levizje e kufijve apo ndarje, prodhonë konfliktë e jo stabilitet, athere, si përgjegjës për këtë dialog, si e ndieni vetën.

Kjo qeshtje më shekuj e zgjatur, nuk mundë të kryhët shpejtë e pa një pregatitje duke i caktuar pikat së për qka do të bisedohët. Për kufijë asesi, kjo është e qartë nga populli shqiptar i Kosovës.

Kosova, në krye të shtetit e ka një “ president” të cilit sipas sondazhit të UNDP-së, populli, ja ka besiminvetëm18.7%.

Zotëri, si mundë ti besoni këtijë“presidenti”. A i besoni ju këtijë njeriu dhe si, nese populli e injoronë më të drejtë, pasi, ky e injorojë, abuzojë dhe e përbuzi vullnetin e tyre. Më siguri së, Vuqiqi i besonë së e ka në dorë dhe ai mendonë së eshtë i vetmi më të cilin mundë më arritë marrëveshje, por, populli, mendonë ndryshe.

Kërkesat legjitime të popullit në tubime,demonstrata apo, nënshkrime të peticioneve, duhët të jenë:

- zgjedhjët e reja të pa shmangshme si vullnet plebishiti popullit i vërtetuar më 6 tetor dhe, peticionet të cilat po nenshkruhën për ditë pa ndalur,

- të kërkohët largimi i“presidentit” nga posti tijë si fajtori kryesor dhe, njeriu i cili po e rrezikonë shtetin e Kosovës icili përmes rrjedhave të bisedimeve jo transparente më Serbinë, po e fshehë qellimin e ndarjés së Kosovës për ta sjellur para aktit të kryer duke planifikue trysni, shantazh dhe kërcënime.

Prandaj, duhët ta miratoje Rezolutë për udheheqjën e bisedimeve nga ana e Kryeministrit e jo nga ana e “ presidentit”.

- po e rrezikonë më vetëdije tërësinë teritoriale të Kosovës,

-reduktimi Republikës së Kosovës të shpallur më 17 shkurtë2008 të cilën Serbia nuk e pranonë, anipse, më futjën e reciprocitetit nga ana e Kurtit, kamionat nga Serbia hyjshin në Kosovë më ëmërtimin Republika e Kosovës, tani, 6 kamionat që kanë hyrë në Kosovë, i referohën, Kosovo i Metohija,

- populli, duhët të jëtë i paluhatshëm në kërkesat e tyre në mbrojtje të Republikës së Kosovës nga ndarja,

- Parlamenti i Kosovës të sjellë Rezolutë më te cilën kërkonë që, qeshtja e kufijve as mos të futët në rëndë të ditës e as mos të bisedohët, nese kjo Rezolutë nuk egzistonë ose, të ripërsëtitët. Sepse, deklaratave të udheheqësve shtetëtor e politik, së nuk do të këtë ndryshim të kufijve, janë të pa sigurta, jo të sinqerta dhe të pabesueshme sepse, të njejtin e kanë bërë lidhur më demarkacionin më Malin e Zi.i hangrën fjalët etyre.

Kërkesë eksplicite për Kryeparlamentarën, zonjën Osmani

- E nderuara Kryeparlamentare, zonja Osmani, po të drejtohëm më kërkesë eksplicite së, nese nuk ka pengesa sipas Rregullorës së Kuvendit së, nese përfaqësuesit e Listës serbe në Kuvëndë gjatë diskutimeve, i referohën Kosovës si, Kosovo i Metohija, të jau mbyllë mikrofon dhe të jau marrë fjalën sepse, në Kushtetutën e Kosovës ky emërtim nuk egzistonë.

Prandaj, demonstratatapo tubimët, të apsolutishtë jo vajolente duke e kursye, ruajtë njerzit, pasurinë dhe rendin.

- organizatori duhët të jetë vigjilent dhe të kontrollojë qdo gjë më qrast, qytetarët të kujdesën së, ky pushtet, do ti futë njerzit e tyre që të të krijojë ndonjë ekscesë për ta përdorë forcën dhe akuzuar organizatorin për destabilizim. Që, është edhe qëllimi i tyre.

Zoti Kurti dhe zonja Osmani, sigurishtë së duhët të jenë më popull sepse, e kanë obligim pasi ata, jau kanë dhenë besimin përmes votës dhe, ata, vetëm i zbatojnë dhe po e realizojnë obligimin në mbrojtje të votes së tyre dhe, kjo duhët të vazhdohët pa ndërprerë deri në realizimin e kërkesave të popullit.

Në këtë tubim apo demonstratë, nuk do të jetë vetëm anëtarësia e Vetëvëndosjës por, më një fjalë, i gjithë populli.

Kjo qeveri anti popull dhe anti republikë, duhët të bijë menjëhere që të shpetohët Kosova.

Pra, popull, qëndroni bashkë më ata të cilve, qytetari në shejë respekti, besimi dhe shprese, nuk jau puthin këmbët rastësishtë.

Popull, ora ka ardhur që, duke e shpetuar shtetin nga ndarja, duke i largue mërcënarët serb nga sundimi më juve, ju, do ti realizoni ëndërrat e juaja që jau shuan këta monstrum.

Hafiz Shala

New York

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat