Presidenti Trump i përkushtuar për forcimin e arsimit në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë

Opinione

Presidenti Trump i përkushtuar për forcimin e arsimit në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë

Nga: Klajd Kapinova Më: 29 tetor 2020 Në ora: 08:22
Donald Trump

“Çmimi Drejtësia Bipartizane për vitin 2019 i jepet Presidentit Donald J. Trump për aftësinë e tij për të punuar përtej rreshtit për të arritur progres domethënës në reformimin e sistemit tonë të drejtësisë penale". - Organizata Jofitimprurëse 20/20 Bipartizan Justice Center

Në saj të politikës dominuese America First, Presidenti Trump dhe administrata e tij, po i vendosin studentët dhe familjet në radhë të parë. Ai mbrojti politikën për rihapjen e sigurt të shkollave, pas pandemisë globale të koronavirusit.

Presidenti e kupton rëndsinë e arsimit dhe vazhdon të deklarojë javët e fundit për Java Kombëtare e Zgjedhjes së Shkollës. Kështu ai i nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv historik, që promovon dhe mbron fjalën e lirë të studentëve amerikanë në kampuset e kolegjit.

Presidenti Trump dhe Administrata e tij, mbështesin Ligjin për Bursat dhe Mundësitë e Lirisë së Arsimit. Kështu në vitin 2019, Presidenti Trump nënshkroi një memorandum, që eliminon 100% të borxhit të huasë studentore, për veteranët me aftësi të kufizuara të përhershëm.

Kësisoj Presidenti vazhdon të punoj me Departamentin e Arsimit, për të zgjeruar transparencën dhe për t'u dhënë studentëve qasje të zgjeruar në informacionin jetik, në lidhje me rezultatet e karrierës së programeve, në të cilët ata regjistrohen.

Presidenti Trump, i ka bërë kolegjet dhe universitetet historikisht të njerëzve me ngjyrë (afrikano amerikanëve) një përparësi, duke përfshirë përvetësimin e më shumë parave (fondeve), për HBCU-të në një vit se çdo president tjetër dhe krijimin e një bordi presidencial të këshilltarëve për HBCU-të.

Për këtë Trump nënshkroi Ligjin e së Ardhmes, duke e kthyer me firmën e tij në ligj. Ky ligj financon në mënyrë të përhershme HBCU-të dhe thjeshton zbatimin e FAFSA-s.

Administrata, specialistët ekspertë dhe Presidenti, janë të përkushtuar për zgjerimin dhe forcimin e arsimit në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë (STEM).

Duke shikuar drejt të ardhmes së arsimit amerikan, Presidenti, gjithashtu lëshoi një memorandum presidencial, duke inkurajuar Departamentin e Arsimit, për të promovuar STEM, veçanërisht shkencat kompjuterike.

Trump i drejtoi fondet në shumë se 200 milion dollarë në vit për teknologjinë grantet arsimore, për gratë dhe programe, që inkurajojnë pjesëmarrjen në STEM.

Gjithashtu Presidenti nënshkroi riautorizimin bipartizan të Karrierës Carl D. Perkins dhe Aktin e Edukimit Teknik. Ky ligj siguron trajnimin e nevojshëm, për studentët dhe punëtorët, për të patur sukses në ekonominë e shekullit 21-të.

Media e majtë Fake Neës si The New York Times, CNN, Washington Post, AbcNews, Daily News, etj., asnjëherë nuk i tregojnë popullit amerikan, se Presidenti dhuroi pagën e tij në tremujorin e dytë të vitit 2017, pranë Departamentit të Arsimit. Kështu fondet u përdorën për të organizuar një kamp, të përqendruar në STEM për studentët.

Ai gjithashtu nënshkroi menjëherë në Shtëpinë e Bardhë Aktin INSPIRE, që inkurajon NASA-n të ketë më shumë gra dhe vajza, që të marrin pjesë në STEM dhe ndjekin karriera në hapësirën ajrore.

Falë punës dhe përkushtimit të vijueshëm në shërbimin të popullit amerikan, Presidenti ynë nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv, për të zgjeruar praktikat në Amerikë.

Kryetari i shtetit, ka inkurajuar ligjvënësit e shtetit dhe federal, për të zgjeruar zgjedhjen e shkollës. Administrata uli pengesat rregullatore dhe rivendosi fleksibilitetin në shkolla, në lidhje me menytë në kafeteritë e tyre.

Nga rezultatet pozitive të punës së tij përkushtuese dhe të administratës republikane, amerikanët në tërësi dhe prindërit e fëmijëve në shkollat tona, shohin se Presidenti Trump, është i përkushtuar, për t’i bërë shkollat tona më të sigurta.

Trump me largpamësinë e tij, inkurajoi miratimin e Aktit: STOP të Dhunës në Shkolla, për të siguruar grante financimi për shkollat, për të përmirësuar masat e sigurisë.

Administrata, krijoi një Komision për Sigurinë në Shkolla, për të shqyrtuar mënyrat, për t'i bërë shkollat më të sigurta, për të gjithë nxënësit dhe mësuesit.

Për më tepër, Administrata propozoi një kredi të re vjetore prej 5 miliardë dollarësh për taksën, për të promovuar zgjedhjen e shkollës. Kjo lëvizje mbështetet nga 2/3 e amerikanëve afrikano amerikanë.

Ripërtëritja e ushtrinë dhe kujdesi i merituar ndaj veteranëve

Presidenti Trump po mbron Amerikën dhe aleatët tanë, duke rindërtuar ushtrinë dhe teknologjinë moderne të armatimëve, duke siguruar, që veteranët tanë të marrin kujdesin e merituar.

Në këtë mënyrë, Presidenti Trump, ka rivendosur forcën ushtarake amerikane. Për këtë Kongresi miratoi tre Akte Historike të Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare (NDAA).

Kësisoj FY2020 NDAA, autorizoi një shpenzim historik prej 738 miliardë dollarësh në mbrojtje.

Ngritja e pagës 3.1% për trupat tona më i madhi në 10 vjet

FY2020 NDAA, përfshin një ngritje shumë të nevojshme page prej 3.1%, për trupat tona më i madhi në një dekadë.

Për të plotësuar sa më mirë interesat amerikane, FY2020 NDAA, Presidenti Trump themelon Forcën Hapësinore të Shteteve të Bashkuara, për të siguruar Amerikën nga dominimi në hapësirë i shteteve të tjera jo miqësore.

Presidenti Trump, nënshkroi Aktin e Llogaridhënies dhe Mbrojtjes së Sinjalizuesve të Veteranëve, për të lejuar zyrtarë të lartë në Departamentin e Çështjeve të Veteranëve (V.A.) të pushojnë nga puna punonjësit, që dështojnë dhe të vendosin masa mbrojtëse, për të mbrojtur sinjalizuesit.

Më konkretisht, ai nënshkroi V.A. Zgjedhja dhe Akti i Punësimit Cilësor të vitit 2017, për të autorizuar 2.1 miliardë dollarë në fonde shtesë për Programin e Zgjedhjes së Veteranëve (VCP).

Për të plotësuar këtë kuader, Presidenti nënshkroi V.A. Akti i MISIONIT, duke revolucionarizuar sistemin V.A., duke rritur zgjedhjet dhe duke ofruar kujdes cilësor, për veteranët e kombit tonë.

Administrata Trump, krijoi një Shtëpi të re të Bardhë V.A. Linja telefonike e përbërë nga veteranë dhe familjarë. Ajo zgjeroi aksesin telehealth për veteranët.

Çështjet e Veteranëve, rritën transparencën dhe llogaridhënien, duke nisur një Mjet të Hyrjes dhe Cilësisë në internet. Kjo u siguron veteranëve një mënyrë, për të hyrë në kohën e pritjes dhe cilësinë e të dhënave të kujdesit.

VA dhe DOD, po punojnë për të harmonizuar në mënyrë të përsosur të dhënat elektronike të shëndetit.

Presidenti, nënshkroi Aktin e Përmirësimit dhe Modernizimit të Ankesave të Veteranëve të vitit 2017, për të shpejtuar procesin e apelimit.

Administrata dhe kryetari i shtetit, ka siguruar një rekord prej 8.6 miliardë dollarësh në financim, për shërbimet e shëndetit mendor, me qëllim për t'i dhënë fund tragjedisë së vetëvrasjes së veteranëve.

Trump, ka krijuar nismën PREVENTS, një task force, që synon unifikimin e përpjekjeve të Qeverisë, bizneseve dhe grupeve jofitimprurëse, për të ndihmuar veteranët amerikanë.

Presidenti, ka siguruar 73.1 miliardë dollarë për Departamentin e Çështjeve të Veteranëve, e cila përbën fondin më të lartë për VA në historinë e SHBA-së.

Në vitin 2019, Presidenti nënshkroi një Memorandum, që eliminon 100% të borxhit të huasë studentore, për veteranët me aftësi të kufizuara përherë.

Presidenti gjithashtu u bëri thirrje të gjitha 50 shteteve, për të siguruar, që veteranët me aftësi të kufizuara që të mos paguajnë taksën e shtetit, për borxhet e tyre të falura.

Në nëntor 2019, Trump u bë presidenti i parë që eci me krenari në Paradën e Ditës së Veteranëve të Qytetit të New York-ut.

Presidenti Trump, caktoi Wilmington, Karolina e Veriut si qyteti i parë i trashëgimisë së Luftës së Dytë Botërore të kombit tonë. Gratë nën administratën e Presidentit Trump, janë fuqizuar për të arritur potencialin e tyre ekonomik.

Gratë, kanë përjetuar papunësi rekord të ulët, nën Presidentin Trump.

Në gusht 2020, shkalla e papunësisë për gratë ra 2%

Gjatë vitit të parë të Presidentit në detyrë, numri i amerikanëve në varfëri ra me 600,000 vetë.

Falë Aktit të Shkurtimeve të Taksave dhe Punëve, kredia për taksën e fëmijëve u dyfishua në 2,000 dollarë për fëmijë.

Gjithashtu Trump miratoi programin më të madh të pushimit prindëror të paguar ndonjëherë, duke garantuar 12 javë leje me pagesë, për të gjithë punonjësit federalë.

Presidenti, ka nënshkruar në ligj zgjerimin më të madh ndonjëherë të Granteve të Bllokut të Kujdesit dhe Zhvillimit të Fëmijëve (CCDBG), për Shtetet nga 3.9 dollarë në 5.8 miliardë dollarë.

Listat e pritjes së kujdesit për fëmijët janë ulur shumë dhe janë eliminuar në shumë shtete. Presidenti dhe Administrata e tij janë të përkushtuar për të mbajtur familjet dhe komunitetet të sigurta.

Ai i ka dhënë përparësi në fuqizimin e grave, për të ndjekur karrierë dhe për të realizuar potencialin e tyre ekonomik.

Presidenti Trump drejtoi më shumë se 200 milion dollarë në vit për grante të arsimit teknologjik për gratë dhe programe që inkurajojnë pjesëmarrjen në karrierën STEM.

Ai gjithashtu nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv, për krijimin e Këshillit Kombëtar për Punëtorin Amerikan.

Mbi 300 kompani dhe shoqata të të gjitha madhësive dhe industries, kanë nënshkruar Premtimin e Administratës për Punëtorët e Amerikës, duke premtuar të krijojnë më shumë se 14 milion mundësi arsimi, trajnimi dhe ndërtimi të aftësive gjatë 5 viteve të ardhshme.

Ivanka krijoi Nismën për Zhvillimin dhe prosperitetin Global të Grave

Vajza suksesshme e Presidentit Trump Ivanka Trump, krijoi Nismën për Zhvillimin dhe prosperitetin Global të Grave (W-GDP), për të ndihmuar 50 milion gra në 22 vendet, në zhvillim të realizojnë potencialin e tyre ekonomik deri në vitin 2025.

Në vitin e parë, iniciativa W-GDP arriti në 12 milion gra. Për më tepër, pothuajse 2 milion gra morën pjesë në Qeverinë e Shteteve të Bashkuara, programe trajnimi dhe zhvillimi të mbështetur nga fuqia punëtore.

Më shumë se 9,000 biznese, të drejtuara nga gratë morën më shumë se 1.6 dollarë miliardë në hua, të mbështetura nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara. Përpjekjet shtesë të Administratës Trump, për të fuqizuar gratë globalisht përfshijnë nisma për Financimin e Grave Sipërmarrëse (We-Fi) e cila synon të mobilizojë më shumë se 2.6 miliardë dollarë capital për gratë sipërmarrëse në 26 vendet në zhvillim.

Sfida Women Connect, kërkon rritjen e aksesit të grave në teknologjinë dixhitale dhe kapërcimin e ndarjes dixhitale gjinore.

Iniciativa e Grave 2X, ka për qëllim mobilizimin e 1 miliard dollarëve në kapital, për të mbështetur grate, që jetojnë në botën në zhvillim. Kjo iniciativë tashmë ka mobilizuar më shumë se 140 milion dollarë nga sektori privat, për të mbështetur gratë në Amerikën Latine dhe Karaibet.

Në vitin 2020, Presidenti përkujtoi 100 vjetorin e lëvizjes së grave për të drejtën e votës dhe fali publikisht aktivisten Susan B. Anthony.

Trump kampion i mbrojtjes së afrikano amerikanët

Njerëzit me ngjyrë apo afrikano amerikanët, që jetojnë dhe punojnë në SHBA, sipas rezultateve pozitive të Administratës republikane, kanë kampionin e vërtetë Presidentin Donald J. Trump.

Falë politikës largpamëse të punësimit afrikano amerikanët, kanë përjetuar papunësi rekord të ulët nën Presidentin Trump, sukses i cili është historik për SHBA-në.

Në gusht 2020, shkalla e papunësisë për komunitetin afrikano amerikanë ra 1.6% dhe shkalla e varfërisë midis zezakëve amerikanë është në nivelin më të ulët në historinë e SHBA-së. Po ashtu nën Presidentin Trump, 350,000 më pak afrikano amerikanë po jetojnë në varfëri.

Gjatë vitit të parë të Presidentit në detyrë, niveli i varfërisë së amerikano amerikanëve ra në 21.2% më poshtë nga 22%, që ishte një vit më parë. Sikurse shihet rezultat i Aktit Historik të Shkurtimeve të Taksave dhe Punëve, gati 9,000 Zona të Mundësive u krijuan në të 50 shtetet, DC dhe 5 territore.

Zonat e Mundësive, krijoj vende pune dhe nxiti deri tani investime në komunitetet e pafavorizuara. Këto Zona të Mundësive do të nxisin 100 miliardë dollarë në investime private kapitale dhe do të ndikojnë në 1.4 milion familje të pakicave. Më shumë se gjysma e banorëve të Zonave të Mundësive janë pakica.

Presidenti Trump, nënshkroi Ligjin historik të Hapit të Parë. Ky ligj i është vlerësuar gjerësisht si reforma më kuptimplotë e drejtësisë penale në një brez. Ky legjislacion historik, përfshinte reformat e nevojshme në sistemin tonë të drejtësisë, përmirëson sistemin tonë të burgjeve dhe përgatit të burgosurit, për t'u rikthyer në komunitetet tona.

Reforma në burgjet amerikane

Si rezultat i Aktit të Hapit të Parë, më shumë se 3,000 amerikanë janë liruar nga burgu dhe 90% e atyre që u janë ulur dënimet janë afrikano amerikanë.

Akti i Hapit të Parë, shkurton dënimet minimale të detyrueshme për krime jo të dhunshme të drogës e u siguron gjyqtarëve liri më të madhe, për të kaluar minimumet e detyrueshme.

Ky ligj, lejon gjithashtu, që shkelësit e ligjit të dënuar nën minimume të detyrueshme për motive raciale, të bëjnë kërkesë për çështjet e tyre, që të rivlerësohen.

Presidentit Trump iu dha Çmimi Drejtësia Bipartizane për vitin 2019 nga organizata jofitimprurëse 20/20 Bipartizan Justice Center. Ai e mori këtë çmim për "aftësinë e tij për të punuar përtej rreshtit për të arritur progres domethënës në reformimin e sistemit tonë të drejtësisë penale".

Trump, ka angazhuar Administratën e tij për avancimin e punësimit të rastit të dytë, për ish të burgosurit. Kjo përfshin fillimin e një "Nisma të Gatshme për Punë".

Ai ka luftuar për një kredi federale të taksave mbi donacionet, që financojnë bursa për shkolla private, një propozim i mbështetur nga 64% e afrikano amerikanëve.

Presidenti Trump e ka bërë mbështetjen e kolegjeve dhe universiteteve historikisht të afrikano amerikanëve (HBCU) një përparësi kryesore.

Në shkurt 2017, Presidenti Trump njoftoi Bordin e Këshilltarëve të Presidentit për HBCU. Ai nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv për HBCU-të në shkurt 2017, duke qenë i vetmi president amerikan, që bënë këtë veprim akt pozitiv.

Zyra federale e iniciativës HBCU, u zhvendos përsëri në Shtëpinë e Bardhë, një lëvizje që udhëheqësit kishin kërkuar në kohën e ish Presidentit B. Hysen Obama.

Trump, ka dhënë më shumë para se çdo president tjetër në HBCU. Ai nënshkroi legjislacionin, për të rritur fondet federale për HBCU me 13%, niveli më i lartë ndonjëherë.

Kryetari i shtetit, punoi me Kongresin, për të hequr ndalimin e Pell Granteve në klasat verore. Përmes Programit të Financimit të Kapitalit, Administrata ka siguruar më shumë se 500 milion dollarë kredi për HBCU-të.

Presidenti, drejtoi të gjithë qeverinë federale, për të zhvilluar një strategji, për të mbështetur HBCU-të. Deri më tani, kjo është mbështetur nga 32 departamente dhe agjenci.

Administrata, ka falur më shumë se 300 milion dollarë borxh të papaguar, për katër shkolla të prekura nga katastrofat natyrore dhe buxheti siguroi 10 milion dollarë, për të shtyrë pagesat e huas për 6 shkolla që përballen me vështirësi financiare.

Nga ana e tjetër, Departamenti i Arsimit, ka punuar me HBCU, për të mbrojtur 80 milion dollar, në fondet e transferimit të Titullit III.

Presidenti Trump, bëri një hap të madh, për t'i dhënë fund kufizimeve diskriminuese, për të parandaluar HBCU-të e bazuara në besim nga qasja në mbështetjen federale.

Administrata Trump, vazhdon të punoj me HBCU, për të zgjeruar mundësitë e mësimit, zgjedhjet e karrierës dhe për t'u siguruar që ata po marrin mbështetjen e duhur.

Presidenti gjithashtu nënshkroi legjislacionin, që siguroi 1 miliard dollarë për HBCU-të, që u ndikuan nga koronavirusi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat