Qeveria duhet t'u sigurojë qytetarëve hapësirë​​për të jetuar

Opinione

Qeveria duhet t'u sigurojë qytetarëve hapësirë​​për të jetuar

Nga: Ali Hertica Më: 1 dhjetor 2020 Në ora: 08:07
Ali Hertica

Paraqitja e dhomës së dytë Funksioni i politikës është të japë përgjigje për çështjet shoqërore në një kuptim të gjerë. Dhe është detyra e politikanëve të identifikojnë dhe trajtojnë problemet në shoqëri. Sidomos në kohë krizash ekonomike, një përgjegjësi edhe më e rëndë qëndron mbi supet e politikanëve për të hequr sa më shumë shqetësime, frikë dhe pasiguri nga njerëzit. Për këtë qëllim, politikanët duhet të vijnë me ide dhe zgjidhje të qarta dhe efektive, për shembull në lidhje me rritjen e papunësisë në vendin tonë dhe në lidhje me tregun e bllokuar të strehimit.

Në vitet e fundit unë kam qenë i orientuar gjerësisht brenda shoqërisë sonë. Unë kam qenë aktiv, ndër të tjera, në fushën e avokimit për personat me aftësi të kufizuara dhe për refugjatët. Për më tepër, unë kam punuar në sektorë të ndryshëm vitet e fundit. Kam folur edhe me shumë njerëz. Kjo më mundësoi të shoh se cilat çështje në vendin tonë kanë nevojë për përmirësim dhe për këtë arsye cilat zgjedhje janë të nevojshme për ta bërë vendin më të fortë.

M'u dha mundësia për të ndërtuar një jetë të re në Hollandë në liri. Kam shfrytëzuar plotësisht ato mundësi për të dalë përpara. Për këtë, natyrisht që i jam mirënjohës Hollandës. Por gjithashtu më pëlqen të jem në shërbim .Në këtë drejtim jam i bindur që duhet të poltika duhet të kontribuoj në shoqërinë tonë. Unë gjithashtu besoj në forcën dhe vlerën e shtuar për të punuar së bashku dhe prandaj bëra të gjitha përpjekjet së bashku. Tani do të doja të jepja kontributin tim për shoqërinë tonë nga politika dhe në një mënyrë aktive.

Si anëtar i parlamentit për Partinë do të doja të angazhohesha për një Hollandë të fuqishme; ofrimi i mundësive dhe shfrytëzimi i talentit. Kjo gjithashtu do të thotë t'i bësh njerëzit të japin llogari për përgjegjësinë e tyre përsëri dhe përsëri. Kushdo që mund të marrë pjesë duhet të marrë pjesë gjithashtu. Dhe personat me aftësi të kufizuar marrin mbështetje dhe udhëzime shtesë për të marrë pjesë. Kjo është e drejtë. Thelbi i shoqërisë është pikërisht ajo që bashkon. Përjashtimi i grupeve të popullsisë me të vërtetë nuk ofron zgjidhje për problemet e vendit tonë. Vetëm i tjetërson njerëzit nga njëri-tjetri.

Për mua, shtyllat e lirisë, drejtësisë, solidaritetit dhe qëndrueshmërisë janë parimet udhëzuese për veprimet e mia brenda politikës. Për më tepër, është që një shtet kushtetues demokratik me të gjitha garancitë e saj për qytetarët, të cilat duhet të respektohen vazhdimisht nga qeveria. Besimi im politik është se qeveria duhet t'u sigurojë qytetarëve hapësirë​​për të jetuar jetën e tyre dhe për t'u zhvilluar lirshëm. Politika duhet të përcaktojë kornizat duke bërë ligje. Të gjithë jemi të lidhur me ato ligje pa përjashtim. Dhe të gjithë janë të barabartë para ligjit.

Të jesh anëtar i parlamentit do të thotë të guxosh të zgjedhësh. Politika ka të bëjë me gjetjen e zgjidhjeve për problemet dhe propozimin e ideve. Por vendimet gjithashtu duhet të merren; për sa kohë që interesi partiak, ose edhe më keq interesi personal i një politikani, nuk mbizotëron mbi interesin kombëtar. Unë e di se si funksionon dhe jam gati!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat