Zoran Zaev: Shqiptarët nuk vlejnë as pesë pare

Opinione

Zoran Zaev: Shqiptarët nuk vlejnë as pesë pare

Nga: Muhamet Kelmendi Më: 13 prill 2021 Në ora: 13:19
Muhamet Kelmendi

Na i kanë fyer edhe eshtrat në varre"! Deklarata e tillë e këtij njeriu tregon se në çfarë pozite raciste dhe tipike shoviniste është Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Kryetari SLM, Zoran Zaev.

Zaev që nga koha e pushtimeve sllave ka guxim që kombin shqiptar, që është më i vjetër në Ballkan, të fyen në mënyren më shoviniste, tregon se në Maqedoninë e Veriut nuk ka bashkjetese dhe se ky shtet duhet domosdo të zhduket, nëse nun ka barazi kombëtare dhe shoqërore në këtë shtet. Shqiptarët janë në vendet e veta të lashta. Aty fare nuk ka pas as gjuhë dhe as komb maqedon. Edhe tash lirisht duhet thënë se nuk ka komb të tillë, sepse nuk i kane vyrtytet e kombit qytetarët që duhen maqedonas. Ata janë të tjerëve kombe.

Maqedonëve iu mungon gjuha dalluese dhe formimi psiko-socioligjik e kulturor. Nuk kanë lidhje me të kaluarën etj. Ata janë aty të ardhur kryesisht nga shqiptarët të asimiluar me dhunë nga sllavët dhe nga kombëtare tjerë në këtë pjesë të Ballkanit. Zoran Zaev e tregoi urrejtjen me deklaratën e tillë që është ngritur thellë në mendjën dhe në shpirtin e këtyre racistëve malltusian të ri në Ballkan. Mirëpo, këto qëndrime janë të rrezikshme për vete maqedonët e sistem e vendosur. Me atë urrejtje raciste dërgohet kombi maqedon të likuidimi i vetë kombit të tillë artificial. Jeta e tyre qëndron sa ka Maqedoni. E kjo këtyre racistëve të ri shoveno-maqedono-bullgar nuk po ua lë. Kjo është e keqe për ta si komb dhe si njerëz në jete.

Shqiptarët kanë me qenë të bashkuar. Janë dy shtete dhe e ardhmja e shqiptarëve e këtë shtet realizohet me bashkim kombëtar me Shqipërinë. Shqiptarët si komb e kanë gjuhën, kulturën dhe formimin psikosociologjik. Ata e kanë territorin unik, historinë e lashtë iliropellazge dhe i disponojnë edhe vyrtytet tjera te kombi modern. Këtë duhet të dijnë malltusit maqedonas të racistëve si zaevat etj. Ka patur në këto vende edhe zaeva të tjerë, si gligorovat dhe georgievskat e ndryshëm, por shqiptarët i mbijetuan ata. Kështu do të bëhet edhe tash. E ardhmja është e kombit shqiptar.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat