Tash kjo çika edhe 'disidente' a?!

Opinione

Tash kjo çika edhe 'disidente' a?!

Nga: Kimete Berisha Më: 21 prill 2021 Në ora: 10:07
Kimete Berisha

Me sabah, Mimoza merret me interpretimin e grafiteve të zeza nëpër muret e bardha të milionerëve dhe e merr me mend fajtorin, se s'ka aty shumë filozofi!

Kaq e ngarkuar me punë që është! Kryesisht me punën e idealeve!

Nuk merret me punë konkrete, se punët konkrete janë banale, janë prozaike, s'kanë spirit problemet!

Neve oj zonjë e rëndë na hynë në udhë për shembull, ngritja e çmimeve të ushqimeve, ngritja e çmimeve të derivateve, neve na mbyti varfëria e s'kemi vullet të merremi me vajza fatlume që e 'blejnë' ardhmërinë!

Mimoza nuk merret me papunësinë, se papunësia temë depresive,

nuk merret me pacientët shqiptarë që e furnizojnë spitalin me ilaçe, e kurrë s'dihet çka bëhet me paret e shëndetësisë, edhe mishin për pacientë e kanë vjedhur me kamiona dhe e kanë shitur nëpër mishtore, dihet!

Por me sabah çohet e merret me deshifrimin e shamjeve, se neve shumë na ka rrokë gajla e shamjeve.

Qysh na shkon neve dita sot, pasi dikush ia ka shkarravitur dikujt murin e shtëpisë!

A ka gjasa të fshihen ato grafite?

Tregoni drejt!

A do të mbijetojmë!

Kujt i ka ra katundi kaq poshtë sa që të mbaj ymyd se mbijeton në politikë duke u marrë me pallavra!

A është e mundur që në Kosovë paska 'kriminelë' të tillë që shkarravisin muret e shtëpive?!

Po neve po na shajnë me nanë publikisht edhe s'u bë nami!

Gazetarëve po u shkojnë policia në redaksi, edhe qe, askush s'po qan!

Na i shpojnë rrotat e kerrit dhe ashiqare na kërcënojnë 'me e shfarosje' e s'po bëhemi lajm!

Ka kush e mbron murin e shtëpisë së asaj çikës!

Disidenca nuk është karrierë, që blihet, që marohet dhe që shkruhet me bojë!

Ti çu këqyri rininë, moshatarët e asaj çikës qysh i ka shkel koha, veç pse janë të varfër!

P.S. Një ditë Mimoza e tha edhe këtë xhevahir:

Covid-19, nuk njeh moshë dhe gjini!

Çka të them pas kësaj shkence 'Virusi nuk njeh gjini'!

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat