Albin Kurti intelektual i lartë shqiptar dhe Aleksandër Vuçiq kriminel serb dhe brutal

Opinione

Albin Kurti intelektual i lartë shqiptar dhe Aleksandër Vuçiq kriminel serb dhe brutal

Nga: Rexhep Torte Më: 17 qershor 2021 Në ora: 11:07
Albin Kurti dhe Aleksandër Vuçiq

Aleksandër Vuçiq dhe Ivica Daçiq, bashkëpunëtorë të kriminelit Sllobodan Milloshevië moti është dshur të jenë në Hagë prapa grilave në Gjykatën  Speciale, për të treguar skenaret e krimeve gjenocidale të Serbisë në Kosovë.

Takimi Albin Kurti- Aleksandër Vuçiq në Bruksel në Zyrën e BE-së më 15 qershor 2021 si përgatitje për rifillimin e dialogur Kosovë-Serbi për njohje të ndërsjellë në praninë e Josep Borell dhe Miroslav lajçak,  pasqyroi  dy botëra të kundërta.

Botën  paqedashëse dhe intelektuale shqiptare të Kosovës nëpërmjet Albin Kurtit, dhe botën  kriminale, primitive dhe brutale të Serbisë agresore gjenocidale e vrasëse  nëpërmjet Aleksandër Vuçiqit.

Kanë kaluar  15 shekuj nga ardhja e hordhive të egra serbe nga Kaukazi në tokën Ilire  në Ballkan me identitet e kulturë autoktone paraardhëse shqiptare.

Tani që jemi në shekullin e 21 patëm rastin të bindemi sërish  jo vetëm ne shqiptarët, por u bind Ballkani dhe tërë bota demokratike,  se serbët ardhacakë nga Kaukazi që e krijuan Serbinë  përmes egërsisë, vrasjeve, e masakrave ndaj  shqiptarëve pasardhës të vetëm të Ilirëve dhe pas okupimit e trojeve Iliro-Shqiptare, se Serbia dhe serbët ardhacakë në Ballkan janë  njollë e zezë në Ballkan.

Shqiptarët, tërë Ballkani dhe tërë bota sërish u bindën se Serbia dhe serbët ardhacakë janë të papërmirësueshëm, të pakorrigjueshëm dhe shumë larg demokracisë perëndimore dhe evropiane, drejt së cilës  është i orientuar Ballkani  nëpërmjet anëtarësimit në NATO dhe në BE.

Aleksandër Vuçiq krimineli,  më 16 qershor 2021 para mediave,  deklaroi se, “ Pala kosovare kishte  ardhur në Brukstë të na detyrojë  ta braktisim dialogun dhe propozuan marrëveshje paqe që e  bëjnë vetëm shtetet e pavarura. Për secilën çështje që ishte  me rëndësi për ne lidhur me  Kosovën, iu jam përgjigjur  në mënyrë brutale”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, e dëshmove edhe në takimin me Albin Kurtin kryeministrin e Kosovës, se ishe bashëpunëtor i kriminelit Sllobodan Millosheviq dhe se ke mbetur edhe sot e kësaj dite kriminel. Ti ishe ai që në kohën e Millosheviqit deklaroje që per çdo ushtar të vrarë serb të vriten 100 banorë  të pafajshëm.

Albin Kurti dëshmoi se është kryeministër intelektual shqiptar dhe se në funksion paqedashës të dialogut e dha propozimin konstruktiv për marrëveshje paqe, gjë të cilin Serbia nuk e dëshiron, edhe pse para botës paraqitet si paqedashëse.

Kosova tani është shtet i pavarur e sovran, dhe kështu do të mbetet për jetë të jetëve pa marrë parasysh ëndërat avantureske të  Serbisë dhe të Rusisë.

Përgjigjet e tua brutale ndaj propozimeve të palës kosovare, pasqyrojnë primitivizmin dhe edukatën që e ke edhe si serb edhe si udhëheqës i Serbisë kriminale.  

Aleksandër Vuçiq krimineli në deklaratëne e tij tha  se, “ E vetmja temë që u trajtua  ishte ajo për të  pagjeturit. Ne deri tani kemi hulumtuar 21 lokacione, në 4 janë gjetur shqiptarë. I fundit ishte hulumtimi  në Krizhevac  me 11 mbetje trupash”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, nuk erdhën shqiptarët  në Beograd të vrasin serbë, por Serbia kriminale  në vitët 1998/99 kreu agresion gjenocidal e vrasën në Kosovë, duke vrarë e masakruar afër 15 mijë shqiptarë autoktonë e të pafajshëm, duke dhunuar në mënyrën më shtazarake 20 mijë femtra të pafajshme autoktone shqiptare, duke rrëmbyer nga shtëpitë shqiptare  1650 shqiptarë të pafajshëm të të gjitha moshave e gjinive, fati i të cilëve ende nuk është zbardhur, duke e bërë shkrumb e hi Kosovën dhe duke detyruar më shumë se 1 milion shqiptarë autoktonë  të marrin rrugën e eksodit. Këtë e din tërë bota.

O Aleksndër Vuçiq krimineli, edhe ti edhe krimineli Ivica Daçiq i dini shumë mirë vendvarrinet   mijëra e mijëra shqiparëve autoktonë e të pafajshëm të vrarë e të masakruar në Kosovë dhe të transportuar e të varrosur në Serbi, për t’i fshehur Serbia gjurmët e krimit.

Edhe ti edhe Ivica Daçiq i dini shumë mirë në cilat hekurana të Serbisë janë djegur në mënyrën më mizore mijëra e mijëra shqiptarë autoktonë e të pafajshëm të vrarë e të masakruar në Kosovë e të transportuar në Serbi, për t’i fshehur Serbia gjurmët e krimeve.

Ivica Daçiq në cilësinë e ministrit të Jashtëm të Serbisë në vitin 2020, i kërcënoi publikisht  serbët që të mos i tregojnë vendvarrimet ku janë varrosur shqiptarët në Serbi.

Aleksandër Vuçiq krimineli, në deklaratën e tij tha se, “Kemi kërkuar  hulumtimin në Koshare dhe në  Llapushnik  prej vitit  2013. Me Avdullah Hotin  kishim përcaktuar  si do të ndodhte kjo, tash ata kërkojnë  ndërimin e Veljko Odaloviqit., duke e quajtur  Gebels.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, tregona  se ç’kërkonin ushtarët serbë ne Koshare dhe në Llapushnik të Kosovës.

Albin Kurti kërkon që të arrestohen nga ndërkombëtarët dhe të hetohen Veljko Odaloviqi sëbashku me Zoran Angjellkoviqin, sepse dhe ata e dijnë mirë rrugëtimin e të pagjeturve shqiptarë autoktonë e të pafajshëm në Kosovë, pasi në kohën e kriminelit Sllobodan Millosheviq që të dy operonin në tërë Kosovën.

Aleksandër Vuçiq krimineli, ne deklaratën e tij tha  se, “Mbase me reagimin tim  brutal  e kam lënduar  Albin Kurtin dhe nuk pendohem. Isha i befasuar  me fjalorin e tij, duke më pyetur kur do njihet  Kosova, dhe nga unë mori përgjigjen “kurrë”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, Albin Kuti të ka pyetur  në mënyrë të kulturuar e njerëzore, e ti lëvdohesh se i je përgjigjur në mënyrë brutale “kurrë”, me çka e ke dëshmuar veten se je edhe kriminel edhe  brutal, dhe se  siç thotë populli e ke mizën nën kësulë.

Albin Kurti është mësuar me brutalitetin e Serbisë që kur ka vuajtur burgun në burgjet e Serbisë, dhe ky brutalitet i yti në Bruksel nuk  e ka shqetësuar fare.

Aleksandër Vuçiq krimineli,  në deklaratën e tij tha se, “Me kërkesën e dytë të tyre që ishte  CEFTA të bëhet EFTA, pala kosovare  dashte  që nëpërmjet kësaj kërkese  t’i futën   simbolet e saj  “Republika e Kosovës”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, Kosova tashmë është shtet i pavarur dhe quhet Republika e Kosovës, i ka institucionet e saj dhe e ka edhe flamurin e saj,  dhe kështu do të mbetet për jetë të jetëve.

Aleksandër vuçiq krimineli, në  deklaratën e tij  tha se, “Ne insistuam në përmbushjen e obligimit për Asociacionin, por  Albin Kurti nuk dëshiron t’i pranojë marrëveshjet e arritura para se  ai t’i fitojë zgjedhjet”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, Qeveria e Albin Kurtit nuk do t’i pranojë marrëveshjet e dëmshme për Kosovën të arritura nëpërmjet pazareve të pista të Hashim Thaçit, Isa Mustafës dhe Avdullah Hotit, duke përfshirë edhe  themelimin e Asociacionit të Komunve me Shumicë Serbe, për vetë faktin se pakica serbe në Kosovë i gëzon të drejtat dhe liritë e njeriut më shumë se çdo pakicë tjetër në botë.

Albin Kurti e dha propozimin  korrekt  dhe konstruktiv që të themelohet Këshilli Nacional serb, ngjashën siç kanë shqiptarët dhe boshnjakët në Serbi. Por qëllimi i Serbisë është që në Kosovë të krijojë shtet në shtet.

Aleksandër Vuçiq krimineli, në deklaratën e tij tha se, U krijua një atmosferë  e pamundshme  dhe dialogu ishte i pamundshëm. Kjo nuk është  mirë sepse mund të nxit  eskalim të situatës në Kosovë. Atje ka njerëz  të papërgjegjshëm  dhe bëjnë çudira, ndaj lus bashkësinë ndërkombëtare  të ketë kujdes  mos të ketë incidente”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, nxitje për eskalim të situatës në Kosovë, është duke bërë Serbia nëpërmjet paranojës e  manipulimit  me pakicën serbe në Kosovë. Serbët në Kosovë nuk janë të rezikuar aspak nga shqiptarët, dhe këtë e shohin edhe ndërkombëtarët.

Ç’kërkonte  kisha orhodokse serbe e ndërtuar nga krimineli Sllobodan Millosheviq në Kampusin universitar në Prishtinë, duke  provokuar  ditë më parë me liturgjinë e saj.

Kisha Orthodokse Serbe është e vetmja në botë e cila nuk po e kryen misionin e saj fetar për edukimin dhe fisnikërimin shpirtëror të  besimtarëve për mëshirë dhe sjellje njerëzore e humane.

Pas të gjitha atyre vrasje e masakra ndaj shqiptarëve autoktonë e të pafajshëm në Kosovë që i  kreu Serbia në Kosovë, nuk dëgjuam nga popat serbë asnjë fjalë të vetme për keqardhje apo pendim për ato krime të kryera.

Aleksandër Vuçiq krimineli, në deklaratën e tij tha se, “ Kërkova që  nga arkivat e UÇK-së  të tregojë lokacionet e civilëve dhe ushtarëve serbë”.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, sa karakter të dobët njerëzor që  paske. Si mund të kërkosh të hapen arkivat e UÇK-së edhe  nëse ekzistojnë,  pa u hapur arkivat në Serbinë kriminale  ku janë varrosur mijëra e mijëra shqiptarë autoktonë e të pafajshëm të vrarë e të masakruar në Kosovë,  e të transportuar në Serbi.

Pa u hapur arkivat ne Serbinë kriminale  ku janë evidentuar hekuranat ku janë djegur në mënyrën më mizore  mijëra e mijëra shqiptarë autoktonë e të pafajshëm të vrarë e të masakruar në Kosovë,  e të transportuar në Serbi.

Koosova është në përgatitje të padisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë për gjenocidin që Serbia e kreu në Kosovë, mbi bazën e dëshmive të sakta të  inçizuara në më shumë se 2000 CD dhe  kaseta dhe në më shumë se 400 orë filmime të këtyre krimeve që i kanë bërë vetë shqiptarët  e Kosovës.

Aleksandë Vuçiqi krimineli, në fund deklaroi se, “ Serbia po bën ushtrinë më të fortë  që ka pasur ndonjeherë. Serbia nuk ka nevojë  për një konflikt me NATO-n, por  gjithashtu nuk do të lejojë  që disa armë të përdoren për ta dëbuar popullatën serbe nga vatrat shekullore në Kosovë.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, kjo është vetëm  paranoja e Serbisë për t’i mashtruar ndërkombëtarët se kinse pakica serbë  në Kosovë na qenka e  rrezikuar nga shqiptarët, dhe për t’i tmerruar serbët në Kosovë, edhe pse  të gjithë e dijnë se serbët në Kosovë nuk janë të kërcënuar fare  nga shqiptarët.

Kosova është vatër shekullore e shqiptarëve autoktonë dhe nuk është vatër shekullore e serbëve ardhacakë dhe okupues.

Këtë metodë nxitëse ndaj pakicës serbe në Kosovë e përdorte edhe krimineli Sllobodan Millosheviq në kohën e tij, duke i detyruar me kërcënim dhe duke ua paguar edhe rrugën, që serbët nga Kosova të shkonin  e të protestonin  në Beograd,  se gjoja janë të kërcënuar nga shqiptarët. Ky është vetëm manipulim dhe instrumentalizim ndaj  serbëve të Kosovës.

O Aleksandër Vuçiq krimineli, ti sëbashku me Ivica Daçiqin moti është dashur të gjendeni prapa grilave në burgun e Gjykatës Speciale në  Hagës, dhe t’i tregoni krimet e Serbisë në Kosovë.

Mos i kërcënoni shqiptarët me armatimin dhe me ushtrinë, sepse po të shkrepet edhe një plumb kundër Kosovës, gjashtë milionë shqiptarë në Ballkan do të hakmerren fuqishëm për të gjitha krimet serbe të kryera ndaj shqiptarëve, dhe mos  harro se në Kosovw gjenet edhe Baza ushtarake “Bondsteel”.

Ti e din se kërcënohesh kuturu,  sepse në Serbi  aktualisht për shkak të natalitetit të ulët ka  shumë pak serbë të pastër, dhe mos e mashtro veten të llogaritësh  se hungarezët, boshnjakët apo romët do tu binden urdhërave ekspansioniste të Serbisë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat