Serbët, popull me trashëgimi gjenocidale

Opinione

Serbët, popull me trashëgimi gjenocidale

Nga: Daut Kelmendi Më: 19 qershor 2021 Në ora: 16:54
Foto ilustrim

Serbët si popull e kanë formuar shtetin e tyre në kurriz të popujve përreth, duke i vrarë, masakruar e e dëbuar nga vendbanimet e tyre shekullore. Serbët janë popull nga të cilët kanë vuajtur shumë të gjithë ata që kanë qenë banorë autokton, por që kanë banuar afër tyre.

Shteti serb është zgjeruar nga pashallëku i Beogradit për 30 herë duke grabitur toka të huaja e duke vrarë e dëbuar banorë autokton, e në këtë katrahurë më së shumti kanë pësuar shqiptarët.

Historikisht nuk është shënuar anjëherë se shqiptarët kanë bërë mizori e masakra ndaj serbëve, bile dihen rastet kur shqiptarët fqinjëve të tyre serb iu kanë ndihmuar! Sa u përket masakrave dhe gjenocidit serb ndaj shqiptarëve, ato dihen dhe janë të njohura dhe historikisht të verifikuara që nga viti 1887, pa u ndalë në mënyrë sistematike deri në luftën e fundit të viteve 1998 – 1999.

Të gjithë popujt që janë të kufizuar me serbët, kanë pësuar masakra dhe gjenocid duke filluar nga boshnjakët (gjenocidi i Srebrenicës), kroatet (masakra e Vukovarit ndaj personelit mjeksorë dhe pacientëve), malazezët (gjatë okupimit në vitin 1918 duke vrarë rreth 8000 malazez) që kundërshtuan okupimin e Malit te Zi nga Serbia!

Pësime nga serbët kanë pasur edhe hungarezët më 1918 pas okupimit dhe aneksimit të Vojvodinës një territor prej 21000 km². Ky territor banohej kryesisht nga hungarezët dhe gjermanët (Volksdeutscher). Gjermanët pësuan maskra të jashtzakonshme ku u vranë dhe u dëbuan rreth 800 000 gjerman dhe pasuria e tyre u konfiskua nga shteti. Pas këtij spastrimi etnik, Vojvodina u kolonizua me serb nga Bosnja. Në anën tjetër, hungarezët u pakësuan aq shumë sa që nga 1 milion sa ishin, tani janë vetem ¼ e ketij numri!

Në bazë të të dhënave të cekura më lartë, shihet se serbët në çdo kohë kanë shfrytëzuar momentet rastet për të vrarë, masakruar e dëbuar fqinjët e tyre për të vetmin qëllim që të iu marrin tokat banorëve Autokton e për të zgjeruar Serbinë, por edhe për të plaçkitur pasuritë e tyre siç ishte rasti me hebrenjët.

Serbët masakruan dhe vranë me mija hebrenjë, të cilët i ngarkonin në kamion special të quajtuar “dušegubka” (shpirtmarrje). Kur i mbushnin kamionët, iu lëshonin gazin helmues që shkaktonte vdekjen e menjëhershme. Kamionet pastaj i transportonin hebrenjët e vrarë deri ne varrezat masive ne Jajinci afër Beogradit. Pjesën tjetër të hebrenjëve e transportonin nëpër kampet e përqëndrimit. Sipas të dhënave statistikore duke krahasuar numrin e të vrarëve me numrin e banorëve, edhepse Italia ishte fashiste kishte vrarë shumë më pak hebrenjë se sa serbët.

Serbët qysh në mars të vitit 1942 dalin haptas me proklamatën “Serbien ist judenfrei” që do të thote Serbia është e pastruar nga hebrenjët.

Për dallim nga serbët, shqiptarët iu kishin dalur ne ndihmë hebrenjëve me gjithë kapacitetin e tyre të mundshëm pa e marrë parasysh rrezikun që iu kanosej atyre dhe familjeve të tyre. Të gjithë hebrenjët që arritën në Shqipëri shpëtuan. Veprimtari I njohur hebrej Deny Dajan kërkon që shqiptarët të shpallen “popull fisnik midis kombeve”.

Motoja serbe e gjithë këtyre masakrave ka qenë "qëllimi arsyeton mjetet", per të thënë në gjuhen më thjeshtë vrajë e masakro sa të mundesh që të arrihet qëllimi, pra marrja dhe grabitje e territoreve të huaja dhe zgjeriimi i tertritorit të Serbisë.

Kisha pravosllave serbe bashkë me Akdemine e Shkencave Serbe SANU, kanë bërë memorandume dhe plane në detale për zhdukjen e shqiptarëve nga faqja e dheut. Shumë bashkkohës që përshkruanin masakrat serbe, shkruanin se serbët preferonin për masakra bajonetin para plumbit duke mos kursyer edhe pleqët, fëmijët dhe gratë shtatzënë.

Këto veti gjenocidale serbe të trashëguar vijnë nga klerikët serb që propagandojnë veten dhe popullin e tyre si popull hyjnorë që do të thotë se e kanë të drejtën për të vrarë e maskruar sa herë kur u ipet rasti pa u ndëshkuar nga zoti. Gjeni gjenocidal serb burimin e vet e ka në vendbanimet e tyre të mëhershme në Karpate dhe Ural të Rusisë. Psikologët gjerman thonë se kjo trashëgimi gjenocidale serbe rrënjët i ka shumë të hershme. Ata theksonin se në kohrat kur serbët jetonin në Karpate dhe Ural qonin jetë të vështirë dhe vuanin nga fenomeni i “vampirëve”. Të afërmit e tyre që vdisnin, i varrosnin dhe pas tri vjetëve i zhvarrosin dhe eshtrat e kokës trupit dhe gjymtyrëve i thenin deri ne pluhur dhe kjo me të vetmin qëllim sipas bindjes së tyre që mos të shëndrrohen në “vampirë”.

Ky ritual aq makabër nuk ekziston pothuajse te asnjë popull tjetër në botë, dhe psikologët mendojnë se që nga atëhere kjo veti makabër gjenocidale ka mbetur te populli serb.

Këtë ritual makabër, priftërinjët serb e zëvendësojnë me ritualin e quajtur “për shpirtëra”. Ata shkojnë në varreza me përplot ushqime dhe atje hajnë kinse së bashku me të vdekurit në mënyrë që të zbusin mllefin e tyre për të mos i dëmtuar të gjallët.

Pasioni që ky popull ka për të vrarë është i paparë.

Si përfundim, të gjithë serbët që vranin dhe masakronin popuj të tjerë, në vend që të dënoheshin, ata në Serbi shpalleshin Heronjë!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat