Kryeministri, Qeveria, Arsimi dhe puthadori Ministri Jakgjilar - Bota Sot
Kryeministri, Qeveria, Arsimi dhe puthadori Ministri Jakgjilar

Opinione

Kryeministri, Qeveria, Arsimi dhe puthadori Ministri Jakgjilar

Nga: Prof. Imer Hamiti Më: 25 dhjetor 2018 Në ora: 22:25
Prof. Imer Hamiti

Para  shumë kohësh, kërkesat e vazhduara të sindikatës së arsimit për përmirësimin e standardit të punëtorëve arsimor bënë që Kryeministri Haradinaj të acarohet dhe përgjigja e tij? për sindikalistët ishte se punëtorët arsimorë nuk punojnë më shumë se katër pesë orë dhe natyrisht nga deklarimi i tij u kuptua se sa i  interesonte arsimi, prandaj as që bëri hapin më të vogël në përmirësimin e gjendjes në arsim e lere më përmirësimin e standardit të punonjëseve arsimorë, standard ky qe do të ndikonte drejtpërsëdrejti  në  ngritjen e cilësisë në  arsim e më këtë edhe edukim të mirëfilltë të gjeneratave të reja, gjenerata këto  të cilat janë aseti më  çmuar i Republikës së Kosovës dhe meritojnë të jenë të arsimuar dhe edukuar sipas standardeve më të larta ashtu qe të jenë konkurrentë me bashkëmoshatarët e tyre të botës së civilizuar.

Por Kryeministri  bashkë me Qeverinë , dhe puthadorin e regjimit të Millosheviqit të viteve nëntëdhjeta Ministrin Jakxhillar nga komuniteti turk zgjodhi rrugën e degradimit të mëtutjeshëm të arsimit e kulminacioni i degradimit ka arritur me projektligjin për paga  në të cilin projektligj koeficienti për Arsimin e Mesëm është 2(dy), ndërsa për Arsimin Fillor nëntëvjeçarë 1.95.

Nga informacionet e publikuara nga MAPL ,vlera e koeficientit 1(një) është 239€, që nënkupton se paga bruto për punëtorët e arsimit të mesëm është 478€ dhe kësaj page i shtohet vetëm përvoja e punës ndërsa eliminohen gradimet dhe ndonjë shtesë tjetër, kështu që sipas këtij projektligji pagat e punëtorëve arsimorë të shkollave të mesme dhe atyre fillore zvogëlohen mesatarisht për rreth 60€, paga këto nënçmuese, ofenduese dhe degraduese krahas vlerave intelektuale dhe akademike të punonjëseve arsimorë .

Këtij degradimi me të madhe i ka pri puthadori i Millosheviqit të viteve nëntëdhjeta  pjesëtari i komunitetit Turk, Ministri Jakgjillar ky Prootoman i cili i maskuar si demokrat dhe duke shfrytëzuar defektet e qeverisë së tanishme tenton tua plotësojë dëshirat e otomanëve të tij qe janë pas tij si dhe mentorëve të tij të Beogradit (Të cilëve me devotshmëri u shërbeu në vitet nëntëdhjeta) dhe ta shtrij  përtokë  Arsimin e Republikës së  Kosovës.

Fatkeqësisht kryeministri dhe qeveria të zënë peng nga ky imbicil dhe antishqiptar i përbetuar, veprojnë me verbëri pa bërë analiza se ku është qëllimi i këtij Ministri dhe kontribojnë në dëmtimin e arsimit e të kombit në përgjithësi, dëmtim ky që do të ketë pasoja afatgjate , sepse dëmton në radhë  të parë lulet e Kosovës të cilët ( ata dhe ato ) çdo mëngjes rrezatojnë secilin kënd të Republikës  së Kosovës, që për arsimimin , edukimin dhe zhvillimin e tyre  sakrifikuan shumë e shumë intelektual po dhe ranë dëshmorë për atdheun vetëm e vetë qe lulet e rinisë së Republikës së Kosovës  të jenë konkurrente dhe të rreshtuar me rininë e botës së civilizuar.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test
Tjera