Prezantohen gjetjet nga ndryshimet klimatike dhe nevojat prioritare gjinore për Prizrenin - Bota Sot
Prezantohen gjetjet nga ndryshimet klimatike dhe nevojat prioritare gjinore për Prizrenin

Prizreni

Prezantohen gjetjet nga ndryshimet klimatike dhe nevojat prioritare gjinore për Prizrenin

Më: 25 shtator 2019 Në ora: 07:40
Foto ilustrim

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, përmes projektit "Mbështetja për një Prizren të Qëndrueshëm – Inicimi i Veprimeve të Përshtatshme Lehtësuese Urbane në nivel Vendi dhe në partneritet me Qendrën e Rritjes së Gjelbër dhe Komunën e Prizrenit, organizojnë punëtori në të cilën do të prezantohen "Gjetjet nga Ndryshimet Klimatike dhe nevojat prioritare gjinore dhe prezentimi i Inventarit të Gazrave Serrë për Prizrenin".

Qëllimi i punëtorisë është të paraqesë gjetjet nga studimi themelor mbi rreziqet e mundshme të ndryshimit të klimës në lidhje me gjininë dhe nevojat prioritare që duhet përfshirë në Planin Ndërhyrës Ndërsektorial Urban dhe të prezantojë Inventarin e parë urban të emetimeve të gazrave serrë të qytetit të Prizrenit.

Përfaqësues nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit në Kosovë, Komuna e Prizrenit, OJQ Ec Ma Ndryshe, OSHC-të, Universiteti i Prizrenit dhe UNDP do të marrin pjesë në këtë aktivitet.

Projekti Inicimi i Veprimeve të Përshtatshme Lehtësuese Urbane në nivel Vendi financohet nga Agjencia Austriake për Zhvillim (ADA) dhe komuna e Prizrenit.

Ngjarja do të zhvillohet sot në Hotel Premium Park në Prizren me fillim nga ora 11:00.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat