Mblidhet Shtabi i Emergjencave, kjo është situata me përmbytjet në Shkodër

Shkodra

Mblidhet Shtabi i Emergjencave, kjo është situata me përmbytjet në Shkodër

Më: 10 janar 2021 Në ora: 22:50
Shkodër

Përkeqësimi i motit dhe vazhdimësia e reshjeve ka bërë që të mblidhet Shtabi i Emergjencave Civile në Prefekturën e Qarkut Shkodër.

Në mbledhje merrnin pjesë të gjithë aktorët kryesorë, anëtarë të Komisionit të Mbrojtjes Civile, të cilët raportuan problematikat dhe u morën masa konkrete për përballimin e situatës aktuale në Qarkun Shkodër.

Strukturat e shëndetësisë do të qëndrojnë në gatishmëri të plotë çdo ditë të javës.

Administratorët e njësive administrative janë në kontakt të vazhdueshëm me njësitë e emergjencave nëçdo bashki të qarkut. Aktualisht janë në gadishmëri strukturat e ushtrisë, të cilët janë të angazhuar në terren, ku është dislokuar mjeti ushtarak, në mbështetje të banorëve në Njësinë Administrative Ana e Malit, për transportin e banorëve në fshatin Obot, si dhe dy mjete lundruese.

Zjarrfikësja ka në gadishmëri dy grupe të cilat i ka të specializuara për barrierat mbrojtëse për zonat që rrezikohen nga përmbytja dhe grupin e evakuim-shpëtimit për të ndërhyrë në evakuimin e komunitetit në ura të rrëmbyeshëm.

Kryetarët e Bashkive të Qarkut, Shkodër, Malësi e Madhe dhe Vau Dejës, raportuan që janë marrë të gjitha masat për evakuimin e mundshëm të popullatës dhe gjesë së gjallë si dhe paralelisht janë planifikuar vendet e akomodimit të përkohshëm për komunitetin dhe për gjenë e gjallë, në rast nevoje.

Njëkohësisht janë siguruar rezervat ushqimore për komunitetin dhe gjenë e gjallë për një periudhë 1-mujore veçanërisht për zonat e riskut.

Drejtoria Vendore e Policisë, së bashku me të gjithë strukturat e qarkullimit rrugor kanë marrë të gjitha masat për kontrollin dhe garantimin e përdoruesve të mjeteve në të gjithë territorin e qarkut, për shkëmbimin e informacionit të ndërsjelltë.

Ndërkohë, njëkohësisht janë aktivizuar struktura të specializuara për të monitoruar kompanitë sipërmarrëse të rrugëve për zbatimin e kontratave të mirëmbajtjes së tyre.

Për shkak të situatës së krijuar nga reshjet Drejtoria Vendore Policisë Shkodër ka në terren në shkallë qarku gjithsej 10 mjete dhe 50 forca policie, të gatshëm për t’iu përgjigjur zhvillimeve varësisht parashikimeve meteorologjike.

Për çdo rast qytetarët duhet të kontaktojnë në numrat e emergjencës civile, si dhe për çdo rast nevoje apo problematike në zonën e tyre duhet të kontaktojnë me sektorët e emergjencave civile në bashkitërespektive të qarkut.

Komisioni i Mbrojtjes Civile i Qarkut Shkodër, ka aktivizuarplanet e gadishmërisë dhe vijon të monitorojë situatën në terren duke bashkëpunuar intensivisht me drejtoritë përgjegjëse të KESH, Autoriteti Verior Rrugor, Drejtoria Rajonale e Ujitjes dhe Kullimit, dhe bashkitë për mirëmenaxhimin e situatës.

Aktualisht situata është nën kontroll dhe po vijon monitorimi i saj hap pas hapi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat