Fiton Akademinë e Policisë, e përjashtojnë si bartës i hepatitit

Shqipëria

Fiton Akademinë e Policisë, e përjashtojnë si bartës i hepatitit

Më: 22 shkurt 2019 Në ora: 23:23
I riu thotë se ka kërkuar shpjegime, por janë përpjekur ta frikësojnë.

Një i ri, që kërkon të ruajë anonimatin, denoncon në “Stop” përvojën e pakëndshme me konkursin për Akademinë e Policisë. Ai thotë se fitoi të gjitha fazat e konkursit me pikë maksimale, por në fund e përjashtuan, pasi është bartës i hepatitit B.

Në rregulloren e Policisë së Shtetit nuk thuhet askund që një kategori e tillë përjashtohet nga konkurrimi, apo puna në polici. Ai shpjegon, se sëmundjen e ka inaktive dhe nuk përbën rrezik për persona të tjerë.

“Iu drejtova Emisionit “Stop” sepse kam konkurruar për shkollën e policisë. Fitova fazën me shkrim dhe testimin fizik, fitova testimin psikologjik. Të gjitha këto me pikë maksimale. Tek analizat më skualifikuan për hepatitin B. Unë e di që jam bartës i këtij hepatiti, por në asnjë moment të rregullores të Policisë së Shtetit, nuk thuhet që personat me hepatit B skualifikohen. Mua kjo gjë, që nuk e kam ditur që aty skualifikohesh për shkak të hepatitit, më ka shkaktuar shumë dëme. Dëm ekonomik dhe dëm psikologjik, që pse unë duhet të përjashtohem për këtë në kundërshtim me të drejtat e njeriut. Personat me këtë sëmundje nuk janë aspak të rrezikshëm për Shkollën e Policisë”, tha ai për mikrofonin e Tv Klan në kushtet e anonimatit.

“Unë kam bërë disa analiza, edhe tani që flasim unë nuk e kam në sasi të lartë, por jam thjeshtë bartës. Kam bërë analiza tek një spital privat dhe analizat e mija kanë shkuar në Turqi. Jam shumë i pastër dhe jam thjeshtë bartës i kësaj sëmundjeje. Ajo është inaktive, nuk vepron në trupin tim dhe nuk jam rrezik dhe as kërcënim për asnjë person tjetër, përveçse për veten time nëse konsumoj alkool ose ushqime jo të përshtatshme. Neni 14 pika 1 dhe 2 nuk e thotë që ti skualifikohesh për këtë hepatit.”

I riu thotë se ka kërkuar shpjegime, por janë përpjekur ta frikësojnë.

“Kam kërkuar shpjegim, nuk më kanë dhënë. Më kanë frikësuar tek pjesa e personelit mjekësor. Aty thjeshtë bëhet konstatimi nëse je apo nuk je bartës i kësaj sëmundjeje dhe nuk bëhet vërtetimi nëse e kam në sasi të lartë, apo më ka dëmtuar mëlçinë, sepse aty është thjeshtë një qendër e vogël që ka disa fisha për përcaktimin e kësaj. Nuk të japin asnjë shpjegim, kërkova të bëj një ankimim tek akademia e Sigurisë, nuk më lejuan. Arsyen nuk ma thanë. Erdha pas 4 ditësh përsëri me shpenzimet e mia dhe nuk më lanë përsëri, më thanë ka kaluar faza dhe dokumentet kanë shkuar tek Drejtoria e Përgjithshme, tek personeli.”

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat