Çdo ditë në Shqipëri ndodhin katër aksidente rrugore

Shqipëria

Çdo ditë në Shqipëri ndodhin katër aksidente rrugore

Më: 22 gusht 2019 Në ora: 17:28
Foto ilustrim

Bilanc lufte kanë regjistruar aksidentet rrugore në vendin tonë. 1188 persona kanë mbetur të plagosur dhe 115 kanë humbur jetën në to në shtatë muajt e parë të vitit. Institutit i Statistikave vëren rënie të numrit të aksidenteve rrugore gjatë korrikut mirëpo shifrat mbeten të larta.

Të paktën katër aksidente rrugore ndodhin çdo ditë në vendin tonë. Kjo duke iu referuar të dhënave të fundit publikuar nga Instituti i Statistikave.

148 aksidente kanë ndodhur vetëm gjatë korrikut ku 13 persona kanë humbur jetën. Ne gati 90% të rasteve ato kanë ndodhur si pasojë së sjelljes së drejtuesit të mjetit. Ky i fundit në afro 30% të rasteve ka qenë i moshës 25 deri në 35 vjeç.

Tirana është qarku me numrin më të madhe të aksidenteve gjatë këtij muaj, ndiqet nga Korça, Fieri dhe Vlora.

Shifrat mbeten të larta ndonëse INSTAT vëren rënie të numrit të aksidenteve me 10.8%, dhe të personave që kanë humbur jetën në to, pesë më pak, krahasuar me korrikun e vitit të shkuar.

Ndonëse numri i njerëzve të përfshirë e që kanë mbetur të plagosur është rritur me 8.6% ashtu si dhe numri i aksidenteve shkaktuar nga drejtues në moshë të re me 15.4%.

Po sipas Insitutit të Statistikave në shtatë muajt e parë të këtij viti në Shqipëri janë regjistruar 862 aksidentet rrugore në të cilat 1188 persona janë plagosur dhe 115 persona kanë humbur jetën.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat