Si do të dukej Toka pa njerëz?

Speciale

Si do të dukej Toka pa njerëz?

Më: 9 gusht 2018 Në ora: 14:42
Ilustrim

Mbi 7.6 miliardë njerëz jetojnë në Tokë, dhe ky numër po rritet çdo ditë. Mënyra më e lehtë për të kuptuar ndikimin që kemi në planetin është të pyesim veten "çfarë do të ishte nëse nuk ishim?"

Kjo përgjigje ofrohet nga faqja "What if".

Për disa sekonda

Nëse të gjithë njerëzit papritmas zhduken nga Toka, kaosi do të kishte ndodhur në të njëjtin moment. Aeroplanët do të binin, trenat do të dilnin nga hekurudha, makina pa shofer.

Për një orë

Pas një ore, errësira do të fillonte në mbarë botën. Termocentralet do të ndalonin punën.

Pas një dite Ditën tjetër, kompjuterët do të mbyllnin automatikisht centralet bërthamore dhe kështu të parandalonin një katastrofë. Bota do të mbetet pa energji elektrike.

Pas tre ditësh

Rrugët do të ishin plot me kafshë.

Pas 10 ditësh

Në dhjetë ditë, masat e sigurisë në stacionet e energjisë bërthamore do të anashkalohen dhe do të shkaktohen shpërthime zinxhirë, dhe rrezatimi toksik do të lirohet në të gjithë globin. Kafshët që jetojnë në zonat e prekura do të vdisnin. Kafshët do të tërhiqeshin në male.

Pas disa vjetësh

Për disa vite, qytetet që njohim sot do të fillojnë të ngjajnë në parqe. Rrezatimi do të pastrohet dhe bimësia do të fillojë të rritet në rrugë dhe ndërtesa. Çdo gjë do të mbulohet me myshk. Pas 30 vjetësh

Për 30 vjet satelitët e lansuar për të eksploruar universin do të ktheheshin në Tokë. Shtëpitë dhe ndërtesat e larta do të shembeshin.

Pas 40 vjetësh

Ngrohja globale do të vazhdojë për 40 vjet pas zhdukjes njerëzore. Pas 60 vjetësh

Për 60 vjet, jeta detare do të rikuperohej.

Pas 150 vjetësh

Natyra do të kthehej në gjendjen e natyrshme. Londra do të shndërrohej në moçal, në Vancouver, dëbora dhe akulli do të ngriheshin në ndërtesa të larta, ndërsa Las Vegas do të ishte një shkretëtirë.

Pas 500 vjetësh

Pyjet do të bëheshin më të shëndetshëm se sa ishin në 10.000 vitet e fundit dhe natyra do të fshinte çdo gjurmë të ekzistencës njerëzore.

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat