Shpejtësitë e internetit janë akoma normale pavarësisht presionit të shtuar të bllokimit

Teknologji

Shpejtësitë e internetit janë akoma normale pavarësisht presionit të shtuar të bllokimit

Më: 14 maj 2020 Në ora: 11:32
Ilustrim

Shpejtësitë e shkarkimit kanë rënë vetëm pak përkundër kërkesës së rritur, zbulon studimi.

Shpejtësitë e shkarkimit kanë rënë vetëm me një mesatare prej 2%, sipas hulumtimit, madje edhe me ngarkesën shtesë.

Kjo është përkundër disa ndërprerjeve të profilit të lartë, duke përfshirë problemet e Virgin Media që morën internetin offline për përdoruesit në të gjithë vendin.

Rrjetet kanë qenë nën një tendosje të shtuar me më shumë njerëz në të gjithë vendin që punojnë nga shtëpia, fëmijë që përdorin platforma në internet për të vazhduar punën në shkollë, dhe lojëra dhe transmetime më të mëdha si një burim argëtimi.

Rregullatori i komunikimit mati performancën e brezit të gjerë për 3.481 përdorues në fillim dhe në fund të marsit, për të krahasuar rezultatet para dhe pas fillimit të bllokimit.

Megjithë një rritje të përdorimit, të dhënat sugjerojnë se shpejtësia mesatare e shkarkimit mbeti e qëndrueshme, duke rënë vetëm 2%, megjithëse disa rrjete pësuan efektet e përdorimit të shtuar më shumë se të tjerët, shkruan Independent. Raporti i Ofcom thoshte se rrjeti i Virgin Media në përgjithësi pësoi një rënie më të madhe të performancës, në një moment duke rënë me gati 10% krahasuar me 1 mars.

Shpejtësia e shkarkimit Netflix ra me 3% në periudhën e bllokimit në krahasim me para-mbylljen, duke treguar që shumë u kthyen në platformën streaming me kohën e tyre të lirë, por kjo u kompensua nga vendimi i faqes për të ulur cilësinë e videos.

Diku tjetër, shpejtësitë e ngarkimit panë një rënie edhe më të vogël, me vetëm 1%.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat