Pandemia: 50% e punonjësve të Facebook-ut mund të punojnë përgjithmonë nga shtëpia

Teknologji

Pandemia: 50% e punonjësve të Facebook-ut mund të punojnë përgjithmonë nga shtëpia

Më: 19 tetor 2020 Në ora: 07:42
Foto ilustrim

Përderisa Shtetet e Bashkuara po përgatiten për një valë tjetër të coronavirusit, disa kompani po bëjnë plane që punëtorët e tyre të punojnë përgjithmonë në distancë.

Këtu janë disa kompani që mund të mos kthehen kurrë në strukturën e një zyre tradicionale, raporton CNN.

Mark Zuckerberg tha se rreth 50 për qind e punonjësve të rrjetit social mund të punonin në distancë brenda pesë deri në dhjetë vitet e ardhshme. Ai e ngriti idenë në një përpjekje për të kënaqur preferencat e punonjësve dhe për të krijuar “prosperitet ekonomik me bazë më të gjerë”.

Pothuajse 3,000 punonjës të kompanisë teknologjike do të vazhdojnë të punojnë në distancë pjesën më të madhe të kohës, por herë pas here do të shkojnë në një zyrë të rinovuar, e cila do të quhet “Dropbox (DBX) Studios”, për punë bashkëpunuese dhe ndërtimin e ekipit.

Kompania e programeve Okta (OKTA), e cila siguron softuer për identifikimin e punëtorëve për gati 9,000 organizata, përfshirë JetBlue, Nordstrom dhe Slack, pret që më shumë se 85 për qind e fuqisë së saj të punës të punojnë në distancë sipas politikës së re. Para pandemisë së coronavirusit, 30 për qind e ndërmarrjes punonte në distancë. Kompania ka afërsisht 2,600 të punësuar.

Në maj, Shopify (SHOP) njoftoi se po kalonte në një kompani “dixhitale”. Kjo do të thotë që edhe nëse kompania rihap zyrat e saj në vitin 2021, shumica e punonjësve do të punojnë në distancë mbi një bazë të përhershme. Sipas CEO-së, Tobi Lutke, “Përqendrimi në zyre ka mbaruar”.

Slack (PUNA), e cila siguron platforma komunikimi që bëjnë të mundur punën në distancë për qindra vende pune, ka hapur role që mund të plotësohen nga kandidatë të largët, dhe shumica e punonjësve të Slack kanë mundësinë të punojnë në distancë mbi një bazë të përhershme.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat