Tetovë, zgjidhja e ndërtimit të qarkores do të zvogëlojë kaosin në komunikacion

Tetova

Tetovë, zgjidhja e ndërtimit të qarkores do të zvogëlojë kaosin në komunikacion

Më: 3 nëntor 2019 Në ora: 10:28
Ilustrim

Numri i automjeteve në Tetovë po rritet nga viti në vit, dhe infrastruktura e komunikacioni ka qenë e njëjtë për gati dy dekada. Asnjë rrugë e re nuk po ndërtohet ose ato ekzistueset nuk po zgjerohen. Vlerësimet tregojnë se ka rreth 60.000 automjete në qytet, dhe një problem shtesë është se komunikacioni në Tetovë është duke u përdorur si një aks tranziti për udhëtarët që shkojnë nëpër komunat e tjera të Pollogut dhe në Kosovë.

Ekspertët shohin zgjidhje në ndërtimin e qarkores, e cila do të zvogëlojë ndjeshëm kaosin.

Nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve thonë se Qeveria po bën përpjekje për të ndërtuar projekte kapitale për një komunikacion më të sigurt dhe më të ngjeshur. Sidoqoftë, posaçërisht për ndërtimin e qarkores së Tetovës, duhet të përfshihet vetëqeverisja lokale, e cila së pari duhet të përgatisë një projekt.

Komuna e Tetovës ende nuk ka shpallur një projekt për një qarkore. Ndërkohë, nuk është ndërmarrë asnjë veprim për të depërtuar në tre sheshet në qytet, kështu që shumë prej automjeteve futen përgjatë rrugëve të ngushta dhe rrugicave duke krijuar kaos dhe tollovi shtesë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat